Welovetiszato
Welovetiszato

Nagykörűi Kishajókikötő – Nagykörű

A csend és a nyugalom szigete: Nagykörűi Kishajókikötő

A Tisza-tó déli részén, a nagykörűi szabadstrand közvetlen szomszédságában található a csendes kikötő és minikemping. A Nagykörűi Kishajókikötő 46 kishajó kikötésére alkalmas, ahol a vízről a szárazföldre jutást a 20 méter hosszú acélhíd bejáróhíd biztosítja a pontonokra. A Tisza ezen a szakaszon nagyon vadregényes, medres, tele van visszaforgókkal, ezért a Tisza-tavi horgászat egyik kedvelt helye.

A gátról levezető aszfalt burkolattal ellátott út és a belső út mellett akadálymentes parkolók és egy pici buszöböl is kialakításra került. Az árvízi lehetőségeket szem előtt tartva kerültek telepítésre az akadálymentesített információs-, egészségügyi-, vizesblokk és raktár konténerek. A babakocsis és kerekes székes turisták fogadását a pontonokról személyfelvonó lift segíti a kikötő területén.

A horgászat szerelmesei komfortos kikötőhelyen tudják elhelyezni a hajóikat és csónakkal olyan helyeken is horgászhatnak, amelyeket partról nem lehet elérni a terepi adottságok miatt.

A nyugodt, árnyékos szabadstrand közvetlen a nagykörűi kikötő mellett található.

Horgászat – Nagykörű

A nagykörűi Tisza szakaszra jellemző a kis esés, ennek következtében a lassú folyás, apró szemcsés homokos meder. A folyó építő és romboló munkája évről évre változtatja a folyó képét, örök titokzatosságot kölcsönözve a folyónak. Ahol tavaly a lassan folyó víz alakította homokos mederben keszegfélékre, pontyra, télen pedig menyhalra horgászhattunk, most egy-vagy több fa bedőlésének következtében akadók között cserkelhetjük a süllőt, csukát, harcsát. Az agyagos, homokos aljú visszaforgók a békés halak kedvelt élőhelye, de a harcsa is megtalálja itt táplálékát, melyet kuttyogtatással érdemes horogra csalni. Az éjszakai csónakos pergetés is meghozza a horgászok által hőn áhított eredményt. Ezek a változatosságok biztosítják a horgászat titokzatosságát, a víz kiismerhetetlenségét.

 

Szolgáltatások:

  • hajó-és csónak tárolás
  • csónak bérlés
  • kenu bérlés: 500 Ft/óra
  • kerékpár bérlés: 300 Ft/óra
  • sátorozás
  • horgászat

A szolgáltatások teljes jegyzéke és a pontos árak a kikötő weboldalán!

Nagykörűi Kishajókikötő elérhetőségek:

W: www.kikoto.nagykoru.hu/

M:  +36 70 381 9948

C: 5065 Nagykörű, Damjanich út

F: www.facebook.com/NagykoruiKishajokikoto