Welovetiszato
Welovetiszato

Katamarán Csónakkikötő és Kemping – Tiszaszőlős

Az egyik legtermészetközelibb kikötő a Tisza-tónál: Katamarán Csónakkikötő és Kemping

Az Alföld vidékének és a hömpölygő Tisza folyónak találkozásánál, varázslatos természeti környezetben, a Tisza legkanyargósabb szakaszán található Tiszaszőlős határában a Katamarán Csónakkikötő és Kemping. A kikötő egyik oldalán a régi, ősi kanyargós Tisza meder vízbe lógó fáival, szigeteivel, lapályos partszakaszaival és hihetetlenül mélynek tűnő gödreivel található, a másikon növényes területekkel, nádasokkal, szigetekkel szabdalt végtelen nyugalmat sugárzó hatalmas víztükör, a Tisza-tó. Ezért is lett a Tisza-tavi horgászat egyik kedvelt célpontja.
A Katamarán Csónakkikötő és Kemping közigazgatásilag Tiszaszőlős községhez tartozik.
Természetbarátok, fotósok, megfigyelők számára is ideális környezet. Vízi kirándulások alkalmával igény szerint túravezető segítségével bepillantást nyerhet a látogató a háborítatlan természet varázslatos szépségeibe.

Horgászat, Tisza-tó

A Tisza-tó négy évszakos horgászvíz, amely többféle víztípust foglal magában, otthont adva a legtöbb őshonos magyar halnak. Egyedülálló módon több mint 50 faj él itt, az akár húsz méteres mélységekben alvó harcsaóriásoktól az öblítőcsatornák balinjain át, a nádszéleket lakó pontyokig.

A tó az országos átlagot jóval meghaladó fogási lehetőséget kínál,  mindezt csodálatos természeti környezetben. Egész évben lehet válogatni a horgászhelyek és módszerek között, hiszen a folyó, a csatornák, a holtágak és a tározó vizei más-más halak kifogására adnak lehetőséget.
A part mentén akadálymentes horgászhelyek is kialakításra kerültek, egyes kikötőkben pedig mozgássérültek számára kialakított csónakok bérelhetők, ezért a magyarországi horgászat kedvelt célpontja a Tisza-tó.

A Tisza-tó területének kb. kétharmada ún. országos jelentőségű védett természeti terület, a Hortobágyi Nemzeti Park része. A tó teljes területe európai közösségi jelentőségű természetvédelmi Natura2000 terület. A Tisza-tó ezen kívül Nemzetközi Jelentőségű Vizes Élőhely (ún. ramsari terület), továbbá része a Nemzeti Ökológiai Hálózatnak is.

Ezek a tagságok és címek kötelezettséget is jelentenek. Ezeknek megfelelni, illetve a terület természeti értékeit hosszú távon is megőrizni csak úgy lehet, hogy valamennyi, a területen folyó tevékenységet – így a horgászatot is -, bizonyos mértékig korlátozni, szabályozni kell. A horgászat során betartandó szabályokról itt lehet tájékozódni: www.sporthorgasz.eu/horgaszrend/

Katamarán Csónakkikötő és Kemping – Tiszaszőlős szolgáltatások:

 • Tisza-parti, 3-4 személyes előteraszos, hűtővel ellátott lakókocsi bérlési lehetőség
 • apartman szállások 1-3 és 1-5 fő részére
 • sátorozási lehetőség
 • bográcsozás, alapeszközök biztosítása
 • csónakbérlés (motorral, vagy motor nélkül)
 • őrzött parkoló
 • csónak, hajótárolás (rendszeres, vagy ideiglenes jelleggel, folyón, parton, vagy belső öbölben)
 • sólyázás
 • büfészolgáltatás (készételek, frissensültek)
 • horgászat
 • túravezetés
 • zuhannyal ellátott szociális helyiségek

Elérhetőségek:

W: –

E: katamarankikoto@penomit.hu

M: +36 20 950 8943

C: Tiszaszőlős, Partalja út, 422 fkm.

F: www.facebook.com/Katamaran

 

További Tisza-tavi kikötők: www.welovetiszato.hu/kikotok