Welovetiszato
Welovetiszato

Interaktív tanösvény a Tiszaigari Arborétumban

Digitális tartalommal ellátott, interaktív tanösvény a Tisza-tó egyetlen arborétumában!

Ez egy különleges ismeretterjesztő program a Tiszaigari Arborétumban. Ha még nem jártál itt, akkor azért gyere el, ha meg már voltál ezen a csodás helyen, akkor most egy teljesen más oldaláról ismerheted meg ezt a különleges arborétumot. Az interaktív tanösvény vezetett túra keretében ismerhető meg.

A programra jelentkezők megtudhatják, hogy kik, mikor és miért alapították ezt a különleges helyet, milyen titkokat rejtenek a gondosan ültetett fák és virágok. SŐT! Betekintést nyerhetnek a méhek titokzatos világába és a mézkészítésről is megtudhatnak érdekes dolgokat. A vezetett túra során a résztvevők meglátogatnak egy 400 éves fát is, a Mátyás-fát.

A digitális tartalommal ellátott túra tele van érdekesebbnél-érdekesebb információkkal, melyek nagy részét már jó előre beszerkesztették az alkotók egy telefonos applikációba.

A tanösvény

Az arborétumot egy telefonos alkalmazás segítségével járhatják be a túrázók. Ez az alkalmazás társ, segítő abban, hogy minél érdekesebben, hasznosan teljen el az a pár óra. Az applikáció abszolút felhasználóbarát és a tartalma úgy van össze állítva, hogy gyerekek, családok is könnyen tudják használni. A túra elején lesz egy ismertető, ahol a túravezető elmondja, hogyan érdemes a tartalmakat kezelni.

Az interaktív tanösvény 2 körből áll, plusz külön van a felnőtteknek és külön a gyerekeknek is 1-1 kör. A gyerekeknek készült kör igazából egy kereső játék, mivel az állomásokon egy 9 részből álló játék darabjai vannak elrejtve.

Mindegyik körhöz GPS pontok, állomások vannak rendelve és minden állomásnál előre feltöltött információkat tölt be az alkalmazás. Az alkalmazást csak a helyszínen lehet használni a túravezető által megadott kód segítségével.

A túravezetésen telefonos alkalmazás használata nélkül is részt lehet venni, az információkat a túravezető folyamatosan ismerteti a program használata nélkül/mellett is. 

Kincskeresés

A túra első felében a felnőtt kör és a kincskereső kör ugyanazon a területen halad. A kincskereső kör végeztével a jelentkezők a Mátyás-fa felé veszik az irányt, ahol meghallgatják a fa legendájához kapcsolódó mesét. Közben a túravezető érdekes információkat mond el a 400 éves fáról és az arborétumról. Ezután a csoport az arborétumban található játszótérhez megy, ahol mindenki vendég egy bögre forró teára és egy szelet rétesre. Ezután kezdődik a második kör, ami már kincskeresés és egy kicsit tanulás is egyben.

A vezetett túra időtartalma körülbelül 3 óra.

Jelentkezés:

Jelentkezés e-mailben a barbara@welovetiszato.hu e-mail címen vagy facebook-on üzenetben a We Love Tisza-tó | Facebook  oldalon.

A túravezetést a meghirdetett időpontokon kívül egyénileg is igénybe lehet venni.