Welovetiszato
Welovetiszato

Bejárható Utazások-vízitúra mindenkinek – Abádszalók

A Bejárható Utazások csapata tapasztalt természetjáró, akár két évtizedes tapasztalattal, több száz vezetett túrájával és több ezer evezett kilométerrel.

Profiljuk családi csónakos túrák szervezése, ingyenes vízitúrás események, programok, teljesítménytúrák szervezése, mely elsősorban az adott környéknek, vízterületnek hoz nagyobb népszerűséget és látogatószámot.

Túráznak a Dunakanyarban, a Szigetközben, az Ipolyon, Garamon és a Tisza-tavon is.

Állandó útvonalakon, a Sarudi és a Poroszlói-medence ritkán járt vízi-ösvényein túráznak, 12 személyes családi csónakokkal, túrakenukkal vagy lassú motoros csónakkal. Indulási helyük a Tisza-tónál a tiszaderzsi Kárász Kikötő.

Abádszalók

A település Jász-Nagykun-Szolnok megye északkeleti részén, a Tisza középvonalának bal partján, a Tisza-tó legnagyobb öble mellett helyezkedik el. A város a mozgalmas vízparti üdülésekről, vízi sportokról és a gyönyörű környezetéről híres. Abádszalók egyik fő turisztikai látnivalója a Tisza-tó. A város és  a vízparthoz tartozó területek amely az elmúlt években rengeteg fejlesztésen, újításon estek át.

A felejthetetlen nyaralás élménye, az ártéri erdők csendje, a holtágak érintetlensége, a szigetek magánya, a végtelen csónak-, kenu- és kajaktúrák, vagy az andalgós Tisza menti séták lehetősége várja az ide látogatókat. De az is megtalálja a számítását, aki a vízi sportok szerelmese, vagy éppen szereti a strandok állandó nyüzsgésének hangulatát, a halászlé illatát, a változatos part menti rendezvények sajátos atmoszféráját.

Abádszalók a magyar idegenforgalom egyik legdinamikusabban fejlődő gyöngyszemévé vált. A tóvá duzzasztott Tisza selymes vize tökéletes kikapcsolódást nyújt a családoknak, fiataloknak, időseknek egyaránt. Az „Abádszalóki Nyár” rendezvénysorozat szórakoztató, kulturális és sportprogramjaival a nyári főszezonban a lakosság és vendégeik szabadidejének tartalmas eltöltését, kikapcsolódását szolgálja.

A hűvösebb napok igazán érdekes programja lehet a Babamúzeumban tett látogatás. A Kárpát-medence több mint 150 féle viseletét közel 400 babán bemutató kiállítás elsősorban a magyarok lakta települések ruházkodását dolgozza fel, de emellett megtalálhatók itt a sváb, szász, cigány, ruszin, rutén, szlovák, délszláv, horvát stb. nemzetiségek öltözetei is.

Abádszalók látnivalói:

Bejárható Utazások elérhetőségek:

W: www.bejarhatoutazasok.hu

E: sziasztok@bejarhatoutazasok.hu

M: +36 30 570 8591

F: www.facebook.com/bejarhatoutazasok