Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tisza-tavi programajánló az április 6-7 hétvégére

bcsheinz
·
2019. április 1.
Tisza-tavi programajánló az április 6-7 hétvégére

Nagyon beindult a tavasz, érdemes szabadtéri programokat szervezni, ha valaki kimozdulna otthonról. Április első hétvégéjén a Tisza-tó minden szegletében lesz valami kihagyhatatlan (na jó…) program. Mindenhova persze nem lehet eljutni, így megpróbáljuk a (majdnem) lehetetlent, csinálunk nektek fél és egésznapos program terveket.

Csütörtök, április 4. – Tiszafüred

Rezidenseknek és korán érkező utazók ezúttal hagyják ki a klasszikus csárda ételeket, mert a NOPARA!Gyógysertárban böjti torkos csütörtök lesz, csupa izgalmas, húsmentes étellel (kivétel a lazac, ami mégiscsak hús, de ugye a hal az böjti étel). Vegánok is ide térjenek be, a menü egy része vegán kompatibilis (ami ritka kincs a Tisza-tónál). A NOPARA! söreit már teszteltük (olvassátok el és utána válasszatok, ha mentek), de van egy új IPA típusú sörük, az IPAnkrin (ha-ha-ha), mi már kaptunk egy pohárral belőle a hétvégén, na ez tényleg nagyon ott van. Esti programnak pedig egy zenés vígjáték a helyi művházban.

Péntek, április 5. – Bárhol a vízparton

Oké, pénteken sétáljatok egyet bármely gátszakaszon, egyelőre nincs meghirdetett esemény. Aki naplementét akar nézni, annak kifejezetten ajánlott Abádszalók, ahol a kikötőből igazi aranyhíd látható (ha nem felhős az ég).

Szombat, április 6. – Hortobágy, Polgár, Tiszafüred

Aki Tiszafüred környékén szállt meg, annak a Szabics Kikötő rendszeres szombati ártéri túráit ajánljuk. A túra útvonala hétről-hétre ugyanaz, de a természet pár nap alatt is annyit “ugrik”, hogy nyugodtan elmehet az is, aki az előző héten már járt a programon. FONTOS: kullancs invázió van, magunkat és kutyánkat fújjuk be bármivel, ami kullancs ellen hatékony lehet!

Hortobágy: bármelyik előző két program után még becsekkolhatunk Hortobágyon a Tavaszi Halastavi és csillagséta programra. A belépődíjas program a halastavak kisvasút végállomáson indul: az imádnivalóan romantikus “Sziktipró” mozdony által húzott kocsikkal jutunk ki a Kondás-tóhoz. A délutáni madárnézés után éjszakába nyúlón lehet vizslatni az eget az ország legnagyobb kiterjedésű fényszennyezés mentes területén csillagászok segítségével.

Polgár és környéke: szombaton polgári piknik lesz hurkával és pitével. A program reggel disnóvágással kezdődik és aki bír kitarthat este 9ig is. Nap közben gyerekprogramok és a helyi tánc, mazsorett csoportok bemutatója lesz, de az esti headlinerek miatt érdemes ellátogatni Polgárba: Szandi kezd öt óra körül, majd némi közjáték után a 3+2 együttes. Aki csendesebb programot választana inkább, az a közeli archeológiai parkban órákat andaloghat a honfoglalás kori településektól a középkor Magyaországát bemutató parkban.

Vasárnap, április 7 – Tisza-tó kerülés

Bringára fel és ha nincs szél, meg sem izzadunk az év első teljes körös kerülésén. A 65 és a 100 km-es táv is tartogat kihívásokat tavasz elején, de el kell kezdeni, nincs mese. Indulás az Albatrosz kikötőből, Tiszafüredről. Nevezési díjra vigyünk pénzt 🙂

Címkék:
  • ártéri túra,
  • csillagoség,
  • Hortobágy,
  • kerékpártúra,
  • Tiszafüred