Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

Tisza-tavi februári program hétvége

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. február 15.
Tisza-tavi februári program hétvége

Mozgalmas hétvége a Tisza-tónál

Sokfajta program várja a hétvégén a Tisza-tóra látogatókat: 2 napos gyermekprogram Tiszafüreden, szombat este DJ-k csinálnak bulit a Retro Discoban, valamint elkezdődik az idei Nagykörűi Piac  rendezvénysorozat.

Tiszafüredi program – Bíborba, bársonyba, gyöngyöskoszorúba fesztivál

2 napos táncos-játékos fesztivált tartanak Tiszafüreden február 2. hétvégéjén a Kovács Pál Művelődési Ház szervezésében.

A gyermek számára az a legkedvesebb, ha édesanyja, édesapja játszik vele, beszél hozzá, énekel neki, ringatja, simogatja, cirógatja, jelen van, figyel rá. Mindezek elengedhetetlenek a biztonságos kötődés érdekében. Az évszázadokon át csiszolt, formálódott játékok forma- és élményanyagába természetes módon nőtt bele az újabb generáció. Az átörökítés és belenevelődés hol megerősödött, hol elmaradt. A népi játékok során elmondható, hogy az érzelmi és értelmi fejlődés állandó kölcsönhatásban van. A készségek és képességek fejlődésére gyakorolt hatása vitathatatlan. Széles körben alkalmazhatóak a nevelés-oktatás minden terén.

A Bíborba bársonyba gyöngyöskoszorúba – táncos, játékos, zenés fesztivál vendégelőadója Tatárné Nagy Ágnes, konduktor-óvodapedagógus, neveléstudományi kutató, népi játék módszertani oktató, de mindenek előtt kétgyermekes édesanya és feleség.

Táncos fesztivál program:

2024. FEBRUÁR 16. PÉNTEK

12:00 Vendégfogadás

14:00 ELŐADÁSOK

 • Hiedelmek, népszokások – Rónyai László NMI JNSZ Vármegyei Igazgatóság vármegyei igazgató
 • Hagyomány és közösség – Nagy Csaba Tisza-tavi AMI néptáncpedagógus
 • Táncold át az óvodát, hogy élvezd az iskolát – Tatárné Nagy Ágnes neveléstudományi kutató, a Kuncogó program alapítója

17:00 TÁNCHÁZI MULATSÁG – Hangszerbemutató – Muzsikál a Pipás Zenekar

2024. február 17. szombat

 • 10:00 Babamuzsika – Gál-Mohos Marianna zenepedagógus
 • 10:30 Vásári Bábjáték – Vitéz László és a többiek Mester Csaba bábprofesszor
 • 16:00 SZÍNPADI MŰSOR – Táncoló Tulipánok
  Közreműködők: Nagykun Táncegyüttes Bengecseg, Garaguly, Karakasok utánpótlás csoportjai, Nádas Szabina, Gönczi Edit, Bakator Zenekar, ifj. Biró Attila
  Asszisztens, koreográfus: Tatár Péter
  Együttesvezető-koreográfus: Herczegh Kata

A Táncoló Tulipánok c. előadás regisztrációval tekinthető meg.
Regisztráció: 06-59-511-232

17:00 FESZTIVÁLZÁRÁS

KÉZMŰVES MŰHELY

Péntek: 13:00-17:00 / Szombat: 10:00-13:00
mézeskalács díszítés, gyöngyfűzés, nemezelés, hímzés, quilling

 

Szombat esti program – Mistique Night Tszafüred

Február 17-én szombaton újra reggelig tartó tánc, hidegrázós trackek költöznek Tiszafüredre a Retroba! Érkezik a fiatal, tehetséges dj és producer CONFUSED és az after bulik mestere STRIKZ!

Természetesen mellé jönnek a házigazdák is, TOMYMONTANA, NIMO, ALEXWELd. a belépő 21:00 – 23:00 között 2000 Ft, 23.00 után 2500 Ft. Kapunyitás: 21.00.

Nagykörűi Farsangi Piac

A kivételes szépségű, a hagyományokat és újszerűséget ötvöző kis alföldi falu, Nagykörű életét tükröző rendezvénysorozat következő állomása a farsang jegyében kerül megrendezésre. Ezen a hétvégén vasárnap újra összegyűlnek a falu termelői, hogy remek portékáikat kínálják a kézműves helyi termékek kedvelőinek a Körűi Piac rendezvénysoroztat keretében. Megtalálhatók lesznek a Nagykörűben megszokottan magas minőségű kézműves helyi termékek, valamint lesz meleg étel a kellemes hangulat garantálására. Ez a piac mindig jó vasárnapi program választás, ízelítőnek ajánlunk néhány korábbi beszámolót:

https://welovetiszato.hu/ott-voltunk-a-nagy-befozes-nagykoru

Nagykörű sokszínű falu. A Tisza itt valóban szőke, attól kezdve, hogy visszaszállt medrébe az áradó folyó. De ha az égi színek változását követve a víz néha mélykékre vagy acélszürkére vált is, a parti homok aranyló szőkesége a hóig megmarad. Kevés helyen lelni annyiféle zöldet az Alföldön, mint errefelé. A tavaszodó gátoldalak harsány fűzöldje felejthetetlen. A füzek zöldessárga, áttetsző fátyla olyan színélmény, amelyért visszatér a szépet szerető ember. A falu egyszerre természet- és emberközeli, a gát alatt szellőfutamok borzolják a kiöntés kék vizét. Benne a templom tornya tükröződik.

A parasztházak egyszerű szépségétől a cseresznyevirág hófehér pompájáig, a néptánctól az étteremig, a tiszai naplementétől, a nyári éjszaka frissítő hűvösségéig. Napjainkban az emberek falunkat – sok különleges egyedi ajánlata mellett – azért látogatják, mert lágy, dimbes-dombos lankáival teljes mértékben eltér a szokásos magyar alföldi táj képétől. Magyarország cseresznyéskertje, ahol a hagyomány a modern világgal ötvöződik.