Télen is nyitva tartó helyek a Tisza-tónál 3.rész
Télen is vár a Tisza-tó
Ebben a cikksorozatban olyan helyeket válogatunk össze, amelyek télen is nyitva tartanak. Tiszafüreden, a Tisza-tó fővárosában egész évben nyitva tart a Nopara Sörfőzde is. Igaz, hogy a hely kínálata inkább egy nyári programajánlóba illene be, de a tulajdonosok a helyet egész évben nyitva tartónak álmodták meg és mindent meg is tesznek azért, hogy az év minden időszakában érdemes legyen ide betérni.
Poroszlón az Aranyosi Dombi Udvarház szerdától vasárnapig várja vendégeit fél 12-től este 7 óráig.
NoPara Sörfőzde Tiszafüred
Sör és gasztronómia egy helyen, a Nopara Gyógysertár főzdében! Hogy élmény legyen a sörözés 🙂
Tiszafüreden a víztorony lábánál találjuk meg a Nopara Gyógysertár sörözőt, sörfőzdét, bisztrót és apartmant.
Az épület egyik ismertető jegye, hogy általában a kertben áll egy öreg piros tűzoltóautó, ami egyébként kivonulós sörbárként funkcionál. A kapcsolathoz tudni kell, hogy a tulajdonos pár férfi tagja aktív tűzoltó, szabadidejében kezdett el foglalkozni a sörfőzéssel, amiből kinőtte magát a környék egyetlen főzdéje. A Nopara Sörfőzde sörei igazi kisipari termékek, sosem készül belőlük nagy mennyiség, így máshova nem is jut, megkóstolni őket csak itt lehet. A klasszikus lager jellegű sörök mellett búza, IPA, belga, vörös, fekete, citromos, meggyes, áfonyás, feketeribizlis, barackos, málnás búza és alkoholmentes sör is van.
A sörfőzdének négyszer két személyes szobái is vannak közvetlen a főzde felett (rendkívül hasznos, ha hosszúra sikeredik az éjszaka), valamint ha a sörözés után megéheznének a vendégek, akkor a frissen sült perectől az élménymenüig szinte mindenből lehet választani. És mivel sörfőzde, ezért itt egész évben több órás programmal is elüthetjük az időt, vajon mi mással, mint sörtúrával!
Bemész a főzdébe, kóstolsz, értékelsz, hasonlítasz. Feladatod, hogy mely sörfajták tetszenek. NoPara!
Nyitva tartás? No para! Ha a kiírástól eltérő időpontban szeretne valaki menni, a tulajdonosok rugalmasak, csak fel kell őket hívni, mindent IS megoldanak! 😉 +36 70 314 11 49.
Aranyosi Dombi Udvarház – Poroszló
Tanyától az asztalig
Házias ételek a tanyától az asztalig. Konyhájukat helyi autentikus alapokra építik, beszállítójuk nagyrészt a saját családi gazdaságuk. A saját termelésnek köszönhetően az ételek mindig friss és kiváló alapanyagokból készülnek. Az étlapon az állandó fogások mellett szezonális kínálat is megjelenik. Tradicionális magyar, alföldi és tiszai ételek, melyeket a mai kor gasztronómiai kihívásai hívtak életre. Az előételek között szerepel a tiszai haltepertő, a tanyasi tyúkhúsleves és a jókai bableves. A halászlevet többfajta módon lehet kérni: szürke-harcsafilével, irdalt pontyszelettel, hal belsőséggel és korhely módon. Van többféle rántott hal, túrós csusza, birkapörkölt, dödölle, valamint kézműves savanyúságok és 2 féle desszert is szerepel az étlapon.
Szerdától vasárnapig fél 12-től este 7 óráig várják vendégeiket.
Érdemes elolvasni az ehhez kapcsolódó halászlé tesztünket: Korhely halászlé teszt: Aranyosidombi Udvarház – Poroszló – Welovetiszato
Az épületet könnyű megtalálni, Poroszló belvárosában közvetlen a 33-as fő út mellett fekszik, Külső és belső koncepciójában a kockás abroszos csárda hangulatot ötvözi a 2000-es évek budapesti kávézóinak hangulatával (kávés zsákok falvédőként). Az étterem több helyiséggel is rendelkezik, nyáron praktikus a főút felé néző teraszon helyet foglalni, bent az étteremben vagy a télikert-szerű világos-ablakos hátsó teremben.
Előző részek: Nyitva tartó éttermek ősszel és télen a Tisza-tónál 1.rész – Welovetiszato, Télen is nyitva tartó éttermek a Tisza-tónál 2. rész – Welovetiszato