Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Télen is nyitva tartó éttermek a Tisza-tónál 2. rész

Galkó-Fenyves Barbara
·
2023. november 24.
Télen is nyitva tartó éttermek a Tisza-tónál 2. rész

Télen is vár a Tisza-tó!

Szezonon kívül a Tisza-tónál is nehéz találni nyitva tartó éttermet, főleg akkor, ha a minőség elsődleges szempont. Ebben a bejegyzésben össze szedtük azokat az éttermeket a Tisza-tónál, melyek télen is várják vendégeiket. Számos hely az őszi és téli időszakban csak “véletlenszerűen” van nyitva vagy előzetes bejelentkezés esetén kinyitnak. Néhány büfé ünnepnapon vagy egy melegebb hétvégén érhető csak el, ezért mielőtt elindultok, érdemes tájékozódni.

Fehér Amúr Halászcsárda – Poroszló

“A híd lábánál!” – gyakran csak ennyit kell mondani és mindenki tudja, hogy a Tisza-tó egyik legismertebb halászcsárdájáról van szó. A Fehér Amúr Halászcsárda közvetlenül az élő Tisza partjánál található, a 33-as főút Tisza-híd Poroszló felőli oldalán. Fekvése idilli, a terasz szinten minden asztaláról pazar a kilátás a Tiszára. A zárható terasz késő őszig, sőt enyhébb napokon még télen is üzemel.

Az étterem többek között a bőséges halászlé választékáról híres, sokan emiatt tartják az egyik legjobb Tisza-tavi étteremnek. Az étlap hosszú és változatos, halkülönlegességeik mellett további 130 féle étel közül választhatunk. Mindenképp kiemelendő, hogy több mint 5 féle halas levest készítenek, melyek közt szerepel korhely halászlé, harcsa halászlé és ponty halászlé is. Kapható továbbá egészben sült süllő, heck, keszeg, valamint halból készült főételek sokasága. A halból készült fogások mellett választhatók magyaros finomságok, tésztaételek, frissensültek, készételek és ízletes desszertek is. Ha ajánlani kell, mégis a harcsa halászlét és a juhtúrós sztrapacskát javasoljuk első próbálkozásra.

A nyári időszakban ha asztalfoglalás nélkül, egyszeri utazóként esik be az éhes turista, úgy nem biztos hogy talál helyet, mert abból kicsit szűkös.

Hétfőtől csütörtökig és vasárnap 10 órától 20.00-ig, pénteken és szombaton 10 órától este 9-ig vannak nyitva.

Patkós Csárda – Tiszafüred

A Patkós Csárda Tiszafüred külterületén, a Tisza-tó fővárosától 8 km-re, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugati kapujánál közvetlen a 33-as fő út mellett található. Az egykori Só-út nyomvonala mellett felépült Patkós Csárda már az 1700-as évek közepétől várja az éhes és szomjas vendégeit. Épülete hasonló korú, mint a Hortobágyi Csárda, kialakítása és hangulata abszolút tükrözi a régi, csárdai hangulatot: hímzett terítő az asztalon, búbos kemence a sarokban, betyáros képek a falon. Étlapjukat a tradicionális magyar ételek és ízek jellemzik: többféle, kiadós leves, szárnyasok, frissensültek, halételek, pörköltek széles választéka várja a vendégeket. Mivel elég nagy a benti és a terasz rész is, ezért családi rendezvények, esküvők, céges összejövetelek, nagyobb létszámú találkozók, kitelepülések lebonyolítását is tudják vállalni, ezért ne lepődjön meg az oda látogató, ha ilyen esetben a csárda egy kisebb szegletében kap helyet.

Hétfőtől vasárnapig 9:00 órától 20:00 óráig vannak nyitva, a konyha 11 órakor nyit ki és 19.30-kor zár.

Patkós Motel

A Patkós Csárdához szálláshely is tartozik. A Patkós Motel a Patkós Csárda közvetlen szomszédságában található. A motel szobái egyszerűek, 2-3-4 ágyasak, zuhanyzóval Wc-vel és TV-vel vannak ellátva.

Gyékényes Kisvendéglő – Tiszaörvény

A Gyékényes Kisvendéglő Tiszafüred-Tiszaörvény területén, a Tisza-tó partján, a Kormorán kikötőben található étterem. A kikötő és az étterem a bringás út mellett található, barátságos környezetben, ahol a vendégek – főleg a téli szezonban – nyugodtan kikapcsolódhatnak a sűrű hétköznapok után, és átélhetik a Tisza-tó nyújtotta békés hangulatot.

A Tisza-tavi hangulatot idéző halételek, hagyományos, magyaros és nemzetközi ételek egyaránt megtalálhatóak az étlapon, de a hideg időben akár csak egy forró teára vagy kávéra is várják a Tisza-tónál kiránduló vendégeket.

Hétfőtől csütörtökig zárva vannak, de péntektől vasárnapig reggel 8 órától este 8 óráig várják vendégeiket.

Télen is nyitva tartó éttermek 1 rész: Nyitva tartó éttermek ősszel és télen a Tisza-tónál 1.rész – Welovetiszato