Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

Programajánló Advent 2. hétvégéjén

Galkó-Fenyves Barbara
·
2023. december 7.
Programajánló Advent 2. hétvégéjén

Télen is vár a Tisza-tó

Hangolódnak a Tisza-tavi települések és attrakciók is a karácsonyra. Tiszafüreden minden hétvégén karácsonyi vásár és adventi vidámpark várja az érdeklődőket, Kiskörén Adventi sétákat tartanak, valamint a Jóreménység szigeten Dimi egy jó kis csapatépítős karácsonyi piknikre várja az érdeklődőket.

Karácsony előtti piknik a Jóreménység szigeten

A Tiszát és a Tisza-tavat szívügyének tekintő Ljasuk Dimitry a karantén idejére kiköltözött a Tisza-tó apró félszigetére, a “Jóreménység-szigetre”. Ennek a félszigetnek a “végébe” építette fel a JóreményStéget. Robbantó-gátnak nevezték régen a helyiek ezt a kis földnyelvet. Ezalatt az időszak alatt nagyon sok gyönyörű felvételt készített a Tisza-tó különböző helyszíneiről, melyet később film formájában is vetítették a hazai mozik.

A Jóreménység-sziget mára turistalátványosság és zarándokhely lett. A kunyhó már nincs ott, de 2021-ben önkéntesekkel berendezték és kiszépítgették a területet. Található itt egy kis könyvtár is, öltöző, veteményeskert is.

Ha ráértek, és van kedvetek egy kicsit a hidegben, tábortűznél melegedni, csodálni a téli tájat, beszélgetni, teázni, bográcsozni és tenni-venni a szigeten, akkor vár mindenkit szeretettel Dimi  december 9-én, szombaton délután (13:00-tól 17:00-ig) karácsony előtti pikniken, a Jóreménység-szigeten.
A programot egy kis munka előzné meg, a könyvtár téliesítése és a terület rendezése, majd a csapat karácsonyfát is állítana és fel is díszítené. A főszervező visz egy kis rezsót, amin tud majd a csapat vizet forralni a teához és a tea mellett lesz forralt bor is, valamint paprikás krumplit is szeretne bográcsban közösen főzni a résztvevőkkel.

Karácsonyi vásár Tiszafüreden és Tiszaderzsen

Újra kinyitja kapuit a Karácsonyi Kézműves Vásár Tiszafüred Fő terén az adventi hétvégéken. Sombatonként 17 órától gyerekműsorral és közös gyertyagyújtással hangolódhatnak a látogatók az ünnepekre.  Péntektől vasárnapig minden délután adventi vidámpark és selfie pont is várja az érdeklődőket. Újdonság, hogy elindult a városnéző kisvonat is, mely minden pénteken, szombaton és vasárnap a város fenyőfájától indul 16.00 ás 19 óra között.

Éjszakai piac Tiszaderzsen

Tiszaderzsen december 9-én éjszakai piacot tartanak a Sportcsarnok előtti téren!
Számtalan kézműves termék, helyi finomságok, ajándék ötletek, a karácsonyi hangulathoz ételek és italok várják majd az érdeklődőket.
Fellép a Pipás Zenekar és ami még izgalmasabb, a Mikulás is ellátogat a gyermekek nagy örömére! De lesz fenyőfa vásár, mézeskalács díszítés, forró csoki, sült tepertő, sült gesztenye, forralt bor, kürtőskalács és a kihagyhatatlan halászlé.
Emellett számos Tisza-tavi termelő és kézműves is fogja portékáit kínálni:
 • Fürdősók és kézműves szappanok
 • Egy Csepp Tisza-tó
 • cserépfigurák
 • Balogh Vica által készített meseszép ajándéktárgyak, adventi koszorúk, kopogtatók, gyertyák
 • Pokoli konyha termékei
 • szaloncukor
 • Lekvártanya isteni finom lekvárjai
 • Mézek, mézkülönlegességek, ízesített mézek, méhviasz gyertyák, ajándéktárgyak
 • Tiszaörsi sajtok és tészták
 • Hímzett ajándéktárgyak, hűtőmágnes, levendulával töltött zsákok, szívek, ékszerek, képeslapok, karácsonyfa díszek
 • Menedék kézműves gyertyák

Pincetúra Advent havában Egerben

December 9-én a Szépasszony-völgyben tartanak egész napos rendezvényt a különleges ünnepi borokat, ételeket, desszerteket és forró italokat kínáló lila zászlós pincék és éttermek. Összesen 11 pincészet vesz részt az eseményen különböző borokkal és programokkal.
A téli finomságok mellett kreatív kézműves műhelyeken készíthetnek ünnepi dekorációt és ajándékot az alkotó kedvű nagyok és kicsik.

További információ: Programajánló: Adventi Pincetúra a Szépasszony-völgyben – Welovetiszato