Ökohétvége a Környezetvédelmi világnap alkalmából – Poroszló

Időpont: 2019. 06. 01. - 2019. 06. 02.
09:00 - 18:00
Helyszín: Tisza-tavi Ökocentrum - Poroszló
Belépődíj: Ingyenes

Ökohétvége lesz 2019. június 1-2-án Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrumban a Környezetvédelmi Világnap alkalmából.

Öko játszóház várja a kicsiket és nagyobbakat, interaktív bemutatók, kiállítás a környezettudatosság jegyében. Próbáld ki mindegyiket! A játékokon történő részvétel bármely Ökocentrum belépőjegy birtokában ingyenes.

Jurkovics Milán és Poroszka Magyar Zsolt 2017-ben készült Méhek nyomában, természetfilmjét a Tisza-tavi Ökocentrum a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódó Ökohétvégén, június 1-én és 2-án tűzi műsorra a moziban: mindkét nap két alkalommal vetítik le az érdeklődők részére a rendkívül látványos, tanulságos és elgondolkodtató, szemléletformáló alkotást.

Az elmúlt években világszerte megcsappant a méhállomány. A probléma emberi eredetű, elsősorban a helytelen vegyszerhasználat okozza. Egyes méhfajok nehezen tudnának életben maradni az ember által teljesen átformált világban. Ráadásul a környezeti károk mellett az életterük is szűkül. A méhészekre hárul az a feladat, hogy a meglévő veszélyeztetett fajokat megóvják. A 24. órában vagyunk. Most még megakadályozható egy beláthatatlan következményű ökológiai láncreakció.

A film megtekintése az érdeklődők részére ingyenes lesz.

Térkép betöltése...

Jövőbeli események