Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tisza-tavi Ökocentrum, óriás akvárium, állatkert – Poroszló

Az egyik legjobb családi program a Tisza-tónál

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum a Tisza-tó élővilágának bemutatásával foglalkozó látogatóközpont. Az Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. Ez az egyedi helyszín biztosan elbűvöl kicsiket és nagyokat, természetbúvárokat és kikapcsolódni vágyókat egyaránt. Szórakozást és tanulást is talál az, aki ide ellátogat.

A látogatóközpont felszálló madárra hasonlító, 2600 m2 alapterületű központi épülete több szinten várja az érdeklődőket állandó és időszaki kiállításaival, rendezvénytermével, háromdimenziós mozijával, játszószobával, kilátó tornyával.

Szolgáltatások:

A Tisza-tavi Ökocentrum legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere, amely 735.000 liter össz térfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt.

A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert, míg a létesítmény részét képező Tájház, halászskanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába.

Az Ökocentrum kikötője közvetlen összeköttetést teremt a Tisza-tóval, kiinduló pontja a GPS navigációval támogatott vízi túráknak és kishajós kirándulásoknak. A “Kishajós csomag” és “Mindent bele csomag” elnevezésű belépőjegyek 45-50 perc időtartamú Tisza-tavi kishajós kirándulást is tartalmaznak. A kirándulások 10 és 18 óra között minden egész órakor indulnak az Ökocentrum kikötőjéből, túravezetővel. A hajókindulás kívánt vagy lehetséges időpontját a belépőjegy megvásárlásakor a pénztárban kell pontosítani. Egy időben 96 fő szállítására van lehetőség, 8 darab 12 személyes kishajóval. Zsúfolt, forgalmas napokon, kiemelt ünnepek időszakában előfordulhat, hogy a rendelkezésre álló kapacitás megtelik. A kikötő az Ökocentrum szomszédságában, de annak területén kívül, a Tisza-tó partján található. Megközelítése a főépülettől gyalogosan kb 4-5 percet vesz igénybe.

A Poroszló központjában – az Ökocentrum 2. sz. bejáratánál – fekvő “rendezvénytér”, több mint 400 férőhelyes lelátójával színvonalas kulturális és közösségi események, szórakoztató rendezvények, koncertek helyszíne.

Tisza-tavi Ökocentrum nyitva tartás: 

2023. szeptember 1 és október 23 között hétfőtől péntekig, valamint vasárnap 10 órától 17 óráig.

Szombati napokon 10 órától 18 óráig.

2023. október 24 és november 5 között minden nap 10 órától 16 óráig.

2023. november 6 és december 22 között HÉTFŐ, KEDD ÉS SZERDAI napokon zárva, csütörtöktől vasárnapig 10 órától 16 óráig tartanak nyitva.

2023. december 23-án szombaton nyitva 10 órától 14 óráig (pénztárzárás 13 órakor)

2023. december 24. és 26. között ZÁRVA

Tisza-tavi Ökocentrum jegyárak:

Jegyáraink : tiszataviokocentrum.hu

 

Tisza-tavi Ökocentrum elérhetőségek:

W: www.tiszataviokocentrum.hu

E: info@ttoc.hu

M: 06 36 553 033

C: 3388 Poroszló, Kossuth  L. u. 41.

F: www.facebook.com/Tisza-tavi-okocentrum-Poroszlo