Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Ott voltunk – egy aktív szombat Tiszafüreden

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. május 5.
Ott voltunk – egy aktív szombat Tiszafüreden

Szinte lüktetett ezen a napon Tiszafüred

Ezen a szombaton úgy nyüzsgött a város, mint már nagyon régen, ugyanis 3 esemény is megrendezésre került: a 17. Tour de Tisza-tó, a Régiség-és kézműves vásár, valamint a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban a városi majális. Rengetegen vettek részt a rendezvényeken, ezért a szervezőknek és a városvezetésnek is sok dolga volt, a forgalmat órákig kellett irányítani a nagy számú autósok miatt. Az időjárás tökéletes volt, így akár egész napra is lehetett kinti programot szervezni.

Tour de Tisza-tó – Tiszafüred

A bringás forgalom évről-évre növekszik a Tisza-tónál, ezt is alátámasztja a szombati napon a versenyen részt vett biciklisek magas száma. Idén viszont a versenyből teljesítménytúra lett, tehát nem voltak helyezések, csak szintidőn belül kellett teljesíteni. 2 távon lehetett az eseményen részt venni, a 65 és 15 kilométeresen. A mezőnyt 10 óra után indították el, nem zárták le az utakat, mivel végig a Tisza-tavat körbefutó biciklis úton zajlott a Tour de Tisza-tó. A mezőny Tiszafüreden a Halas térről startolt és ide is érkezett vissza, valamint elhaladt a régiségvásár mellett, ezért is volt nagy forgalmi dugó.

Tiszafüredi Régiség-és Kézműves Vásár

A vásár a Kastély körúton került megrendezésre. Az idei annyiból volt más, mint a korábbi régiségvásárok, hogy most kézműves piac is csatlakozott az eseményhez. Már 8 órától nagy volt a nyüzsgés, a kis járdán alig fértek el az érdeklődők.

A kézműves vásár a műfüves futball pálya parkolójában volt, ahol 14 Tisza-tavi termelő és kézműves árulta szebbnél-szebb portékáit. Lehetett kapni termelői sajtokat és joghurtokat, kézműves lekvárokat és szörpöket, chiliből készült termékeket, hidegen sajtolt olajokat, horgolt táskákat és ékszereket, bőrdíszműves termékeket, kerámia virágokat, sulyomból készült édességeket és természetesen termelői mézeket is.

A vásár minden hónap első szombatján kerül megrendezésre, egészen az év végig.

Retro Majális – Tiszafüred

Kicsit távolabb, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban tartották a városi majálist. A program reggel felvonulással kezdődött, majd a pihenőparkban felállított színpadon egész nap fellépőket lehetett látni: volt majotrett bemutató, divatbemutató, akrobatikus tánc, néptánc, majd délután fellépett a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekart is. Fél 5-kor fellépett Mc. Hamer és Tekknő, valamint 6 órától Csepregi Éva és csapata adott elő Neoton slágereket.

Egész nap kerékpáros ügyességi verseny, kézműves foglalkozás, tűzoltó és rendőrautók, ugrálóvár, népi játszótér, karikatúra portré rajzolás, arcfestés és kirakodóvásár várta az érdeklődőket.

Ebédre az óriási bográcsban főzött babgulyásból és 225 méteres kolbászból lehetett kóstolni.