Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

Nyári gyerektábortok a Tisza-tónál: vízi tábor, vitorlás tábor

Galkó-Fenyves Barbara
·
2021. június 7.
Nyári gyerektábortok a Tisza-tónál: vízi tábor, vitorlás tábor

Vízi táborok, vitorlás táborok, horgásztáborok a Tisza-tónál gyerekeknek (is)

Indulnak a vízi táborok a Tisza-tónál is. Vízparti élményeket, izgalmas kalandokat, változatos programokat kínálnak a vízi táborok szervezői. Poroszlón egy bentlakásos kajaktáborral várják a jelentkezőket a Tisza-tó partján, ahol a tengeri kajakozás technikájának és biztonságának oktatása váltakozik a madarakkal lopakodással és fürdés hegyekkel.

A sarudi Élményfaluban különböző tematikájú táborok közül választhatnak a gyerkőcök. Mi most a kajakos és vitorlázós tábort mutatjuk be Nektek.

6 alkalmas, 4 napos kajakos vízi tábor – Poroszló

Egy vérbeli bentlakásos kajaktábor a Tisza-tó partján, Poroszlón, ahol a tengeri kajakozás technikájának és biztonságának oktatása és a madarakkal lopakodás váltakozik fürdés hegyekkel. Tábori hangulat, este közös vacsora, sütögetés, borkóstoló.

Amit kínálnak

Kajakos, kenus közösség, erőnléti, technikai és biztonsági elemek, hajnali túrák, szürkületben érkezés, kihívások, meleg vacsora a csapatnak, tengeri kajakos technikai képzés, túrázás, örömködés az élet szépségén, szenvedély és izomláz, sok naptejjel, szúnyoggal és egy tekintélyes méretű szúnyoghálóval.

Lesz egy tábori rend, ami nem katonás, de valós, ami szerint reggeli után vagy technikáznak pár órát a résztvevők, vagy éppen nekiindulnak túrázni, és több pihenővel, minden nap más-más útvonalakon felfedezik a Tisza-tó és a Tisza változatos világát.

A tábor lényege a felkészülés hosszabb, akár tengeri túrákra. Ki- és beszállás különféle  partokon, vízről beszállás, mentés és önmentés, trükkök és tippek a vadvizet és tengereket sokszor megjárt túravezetőktől.

Napi minimum 5-6 óra a vízen, erőnléti és technikai felkészülés, de nem edzőtábor, és nyilván bármikor vissza lehet evezni pihenni vagy ki is lehet hagyni egy-egy alkalmat és egyénileg is lehet evezni.

Szállás, étkezés

A szállás és a tábor a Madárpart Kempingben lesz, de meg lehet szállni akár egy helyi panzióban. Sátrazni 2000 Ft/fő/éj+IFA, reggeli egyénileg vagy együtt bevásárolunk, kiadós és ízletes meleg vacsora lehetőség helyben 2150 Ft-ért elérhető.

Vízi tábor ára:

52.000 Ft – 64.000 Ft

Kinek ajánlják: 

 • Kezdőket is, akik már legalább egyszer voltak Kajaksulin és szívesen fejlődnének
 • Középhaladókat, akik mennének már tengerre, de még szívesen megtanulnának ehhez sok-sok hasznos dolgot.

Vízi tábor időpontok, jelentkezés:

Vitorlás tábor – Sarud

A tábor célja, hogy elérhetővé tegyék a gyerekek számára a vitorlázás alapjainak elsajátítását egy eddig fel nem fedezett helyen, a Tisza-tó Sarudi medencéjében. Az Élményfalu Vitorlás táborában meg fogják tanulni a jelentkezők a vitorlázás alapjait: uralni a szeleket, hajózni a hullámok hátán, csomókat kötni és csapatban haladni a cél felé.

Olyan gyerekeket várnak a táborba, akik élményekre, kikapcsolódásra vágynak. Akiknek szülei azt szeretnék, hogy gyerekként fedezzék fel magukat, a természetet és közben barátkozzanak meg a vízzel is.

Feltétel: úszni tudás (kötelező a mentőmellény viselése).

Vitorlás tábor ára:

Bentlakásos ár: 69 000 Ft.

Vitorlás tábor időpontok:

 • 2021.06.28 – 2021.07.02.
 • 2021.07.12. – 2021.07.16.
 • 2021.07.26- 2021.07.30.
 • 2021.08.09. – 2021.08.13.

További információ, jelentkezés:

https://elmenyfalu.hu/gyerektaborok/tisza-tavi-vitorlas-tabor

Horgásztáborok – Sarud

A sarudi horgásztáborokban többéves tapasztalattal várják a gyerekeket, ahol a természet nyújtotta sokszínű élményeken kívül elsajátíthatják a horgászmódszereket, a szerelék összeállítását, valamint a halakkal történő etikus bánásmódot is egyaránt. 2 horgásztábor is várja a gyerekeket idén nyáron, a finomszerelékes horgásztábor és a pergető horgásztábor.

Ezekben a táborban minden valós: a szúnyogok csípése, a nap perzselő sugara, a csend és halakat sem lehet majd a jobb egér gomb megnyomásával horogra keríteni.

További információk:

Matula I. (elmenyfalu.hu)

Matula II. (elmenyfalu.hu)

 

Címkék:
 • gyerekbarát,
 • horgászat,
 • természet