Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Négy termálstrand a Tisza-tónál, ősszel sem érdemes kihagyni!

Galkó-Fenyves Barbara
·
2022. október 13.
Négy termálstrand a Tisza-tónál, ősszel sem érdemes kihagyni!

Termálstrandok a Tisza-tónál ősszel is!

A Tisza-tó környékén jelenleg négy olyan fürdő van, melynek a vize termálvíz, ezért az őszi időszakban is jó program lehet a felkeresésük. A termálvizű medencék általában 32-36 fokosak, jó melegben pancsolhattok, a gyógyhatása miatt pedig a hangulatra is kedvező hatással van. Ezeken a helyeken általában az úszómedencék is kedvező hőfokúak, mivel termálvízzel vegyítik a hideg vizet is. Viszont a nyitva tartásukra érdemes oda figyelni, valamint az őszi és téli időszakban korlátozott a termálstrandok kapacitása.

Tiszaörsi Fürdő, termálstrand

A környék legkisebb, legretróbb, legeldugottabb, de számunkra mégis legszerethetőbb strandja a Tiszaörsi Termálstrand. Három termálmedence található a területen. A fedett medence iszonyat retró :), sárgás-barnás hullámpala szerkezete alatt a fürdő legmelegebb vizű medencéje található, ahova a gyógyulni vágyók közvetlen az öltözőépületből és a strand parkolójából is beléphetnek. A víz 36-39 fok közötti (évszaktól, külső hőmérséklettől függően). Ez a legkisebb medence a Tiszaörs fürdő területén és egyben a legegyszerűbb is.

A feszített víztükrű 33 méter hosszú gyógy úszómedence vize is kb. 30-32 fokos, zimankós időben is simán el lehet benne lenni.  A harmadik medence az élménymedence szökőkúttal és dögönyözővel. A víz hőmérséklete 37 C és mélysége lehetővé teszi, hogy az egész család számára kellemes élményt nyújtson.

Nyitva tartás, árak

A megemelkedett energiaárak miatt a Tiszaörsi Termálfürdő október 1-től hétfőtől csütörtökig zárva tart és csak péntekenként, szombatonként és vasárnaponként tartanak nyitva. Ezen a három napon 9 és 17 óra között várják a fürdőzőket.

2022. október 31-én (hétfő) és november 1-jén (kedd) a fürdő 9 órától 17 óráig tart nyitva. 2022. november 1-től a megemelkedett energia költségek miatt a napi belépő ára egységesen 2000 Ft.

Berekfürdő – termálstrand

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő  8 hektárnyi zöld övezetben található 12 medencével, melyből 7 gyógyvizes medence. Ezen kívül gyermekmedence, úszómedence is üzemel a strandfürdőben nyáron, illetve egy 500 négyzetméteres ifjúsági élménymedence sodrófolyosóval és csúszdával.

A Berekfürdői termálstrand fedett résszel is rendelkezik, ahol két gyógyvizes medence, egy pezsgőfürdős élménymedence és egy kis pancsoló is van a gyerekeknek, A fekvőpados élménymedence bár nem nagy, kisgyermekes családoknak tökéletes, hőmérséklete 34 fok és csak 1 méter mély. Az egyik kinti gyógymedence közvetlen a fedett rész mellett található, melyet a főépületből egy kis folyosón lehet megközelíteni és csak pár lépést kell megtenni az ajtótól a medencéig.

Októbertől a kinti gyógymedencék közül az I-II. számú, úgynevezett “Ovális medence”, valamint a III. számú “Kék csempés medence” üzemel, a gyógyszolgáltatásokat pedig csak szombaton és vasárnap lehet igénybe venni.
Október 3. és december 31. között hétfőtől vasárnapig reggel 8 órától 18.00 óráig van nyitva a strand.
Tartanak szauna hétvégéket is péntek, szombat, és vasárnapi napokon 14 órától 17 óráig.
A 4 napos hétvégén hétfőn és kedden is üzemelni fog a szauna.

Thermál Strand-, és Gyógyfürdő – Tiszafüred

A Tiszafüredi Thermál Strand – és Gyógyfürdő bizonytalan nyitva tartással és rendkívül korlátozott, csak egy medencés szolgáltatással a legkevésbé vonzó strand pillanartnyilag a Tisza-tónál. Aki azonban Tiszafüreden tartózkodik, tehet egy próbát, mert legalább közel van mindenhez.

Tiszacsege Termálstrand

Tiszacsegei Termálstrand és Gyógyfürdő a település szélén található a Tiszacsegei Komp irányában. A fürdőben két nyitott, egy úszó- és egy gyermekmedence, valamint két fedett termálmedence található.

A téli időszakban csak a termálvizes medencék üzemelnek, a Camping szolgáltatás ideiglenesen szünetel, a szauna szolgáltatás igénybevételéhez pedig előzetes bejelentkezés szükséges.

Nyitva tartás:

  • Péntek: 10:00-20:00
  • Szombat: 10:00-20:00
  • Vasárnap: 10:00-20:00

Akácliget Gyógy-és Strandfürdő – Karcag

A Nagykunság fővárosának is nevezett Karcag kb. 50 kilométerre található Tiszafüredtől. Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő területén 5 nyitott és 3 fedett medence található. A nyitott medencék közül 3 gyógyvizes, 1 gyerekmedence és 1 pedig élménymedence. 2013-ban készült el a strandfürdő fedett uszodája és tanuszodája, valamint szintén a fedett részen a kétterű termál medence. Ezen felül található egy wellness részleg is az épületen belül, ahol finn szauna, infra szauna, jakuzzi várja a vendégeket.

2022. szeptemberétől viszont a termálstrand wellness részlege, a szolárium és a fürdő élmény elemei nem üzemelnek. A strand viszont minden nap reggel 8 órától este 8 óráig várja a fürdőzőket.

A 4 napos hétvége alatt ugyanúgy 8 órától tartanak nyitva 20.00 óráig.

 

Címkék:
  • Berekfürdő,
  • gyerekbarát,
  • termál