Tisza-tavi Ökocentrum – Poroszló

Térkép betöltése...

Cím
Poroszló, Kossuth Lajos út 41.


A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum – Magyarország új turisztikai látogatóközpontja, igazi látványosság. Az Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. Ez az egyedi helyszín biztosan elbűvöl kicsiket és nagyokat, természetbúvárokat és kikapcsolódni vágyókat egyaránt. Szórakozást és tanulást is talál az, aki ide ellátogat.

 

A látogatóközpont felszálló madárra hasonlító, 2600 m2 alapterületű központi épülete több szinten várja az érdeklődőket állandó és időszaki kiállításaival, rendezvénytermével, háromdimenziós mozijával, játszószobával, kilátó tornyával.

Kattintson az alábbi képre és tekintse meg a Kertai László Ybl díjas építész által tervezett főépületet és annak környezetét “madártávlatból”. A filmet 2016.szeptember 3-án Magyar Péter készítette.

 

A Tisza-tavi Ökocentrum legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere,

mely 735.000 liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt.

A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert, míg a létesítmény részét képező Tájház, halászskanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába.

Az Ökocentrum kikötője közvetlen összeköttetést teremt a Tisza-tóval, kiinduló pontja a GPS navigációval támogatott vízi túráknak és kishajós kirándulásoknak.

A Poroszló központjában – az Ökocentrum 2. sz. bejáratánál – fekvő “rendezvénytér”, több mint 400 férőhelyes lelátójával színvonalas kulturális és közösségi események, szórakoztató rendezvények, koncertek helyszíne.

 

Nyitvatartás

Az Ökocentrum nyitvatartása követi a természet ritmusát, ezért az év folyamán többször változik

2019. január 25. – április 5. minden nap 10-16 óráig

2019. április 6. – június 30. naponta 9-18 óráig

2019. július 1. – augusztus 31. naponta 9-19 óráig

Elérhetőségek

W: http://www.tiszataviokocentrum.hu/

E: info@ttoc.hu

M: 06 36 553 033

C: 3388 Poroszló, Kossuth  L. u. 41.

F: https://www.facebook.com/Tisza-tavi-%C3%96kocentrum-Poroszl%C3%B3-151571411570617/

Jövőbeli események