Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Gyereknapi programok – Tisza-tó, Hortobágy

Galkó-Fenyves Barbara
·
2022. május 25.
Gyereknapi programok –  Tisza-tó, Hortobágy

Gyereknap a Tisza-tónál és a Hortobágyon

Gyereknap alkalmából a Tisza-tónál és a Hortobágyon számos program várja az ide látogatókat. Tiszafüreden a Városligetben lesznek egész napos programok, Poroszlón az Ökocentrum kedveskedik a gyerereknek programokkal. Hortobágyon a Vadasparkban lesz ingyenes extra szafari a 14 év alatti gyerekeknek.

Tiszafüred – gyereknap

Egész napos gyermek-és családi programokkal várja Tiszafüreden a Városi Gyereknapon a Kovács Pál Művelődési Központ. Gyermekszínház, koncertek, ugrálóvár, élményekben gazdag programelemek, színpadi műsorok, interaktív játékok, kreatív foglalkozások és bemutatók várják a kicsiket és családjukat. A részvétel ingyenes!

Tiszaplacc

A minden vasárnap 9 órától megrendezésre kerülő Tiszaplacc termelői piacon és kézműves vásáron május 29-én az oda látogatók talákozhatnak egy interaktív mobilkiállítással, mely játékos, interaktív módon mutatja be – elsősorban a gyerekeket megcélozva – a Tisza-tó élővilágát. Az interaktív kiállítás mobil játékokból (pl óriás puzzle, csőrkereső, élőhely bástya, erdő emlősei forgatós korong) és szakkönyvgyűjteményből áll.

A piacon ezen kívül finom kézműves sajtokat, fonott és bőrdíszműves termékeket, hűtő mágneseket, ékszerekek, dísztárgyakat és sok más kézműves terméket is meg lehet vásárolni.

 

Poroszló

2022. május 29-én vasárnap a poroszlói  Tisza-tavi Ökocentrum is tart gyereknapot. Lesznek játékos programok, kézműves foglalkozások, ügyességi versenyek és pedálos kisautók. Ezen kívül várható még állatbemutató, látványetetés, ügyességi verseny, kisállat simogató és természetesen légvár is. A kicsiket gyereknapon is várja az elvarázsolt vízi világ játszószoba, a Tutajos-tó, illetve a sövény labirintus.

Programok

  • 10:00-11:00 Kerékpáros ügyességi verseny
  • 10:00-16:00 Kézműves foglalkozás, ingyenes ugrálóvár
  • 11:00-12:00 Kapura rúgó verseny
  • 12:00-12:30 Szerencsekerék
  • 13:00-15:00 Pedálos kisautók, rendőrségi bemutató, KRESZ kívzjáték
  • 15:00-16:00 Aszfaltrajzverseny

Gyereknap a Hortobágyi Vadasparkban

Gyereknap alkalmából szombaton és vasárnap ingyenes extra szafarival kedveskedünk a 14 év alatti gyerekeknek.
A részleteket itt találjátok: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok/gyereknap-a-vadasparkban-hortobagy

Gyereknapi Barango-LÓ a Mátai Ménesben

Garantált kikapcsolódás és játékos szórakozás Hortobágyon, a Mátai Ménesben május 29-én . Egy különleges családi program, gyerekes családoknak, a lovas hagyományok iránt érdeklődő, vállalkozó kedvű felnőtteknek.

Tiszaigari Arborétum

Gyerneknap alkalmából egy kincskereső túrát szervez az arborétum gyerekeknek, melyet egy telefonos alkalmazás segítségével tesznek érdekesebbé. Játékok és egy kirakós darabjai vannak elrejtve az előre beállított GPS pontokon, melyet az alkalmazás magától tölt be. De lesz még mese hallgatás a 400 éves Mátyás fánál és érdekes kvíz játék is. Az arborétum most különösen szép, érdemes akár egy sétát is tenni a 19 hektáros területen.

https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok/gyereknapi-kincskereses-tiszaigar

Tiszaigari Arborétum