Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Az idei 3 legjobb zenei program a Tisza-tónál. Melyikre jöttök?

admin
·
2019. április 28.
Az idei 3 legjobb zenei program a Tisza-tónál. Melyikre jöttök?

Hazai headlinerek és helyi mazsorettek?  Opera és á capella? Party reggelig?

Itt az idei TOP 3! Tarts velünk!

 

#1 TÓMÉK

A tiszafüredi szezonnyitó jó választás, ha meglőnénk a május 1-i csonka hetet egy kis pihenővel. A rendezők minden korosztályt megcéloznak, állatsimogatóval, madárlessel, koronglövészettel, és mezőgazdasági járművek bemutatójával is készülnek. A kulturálódás után pedig a legismertebb előadók slágereire pöröghetünk. Az első napon a lágy jazzt játszó The Teachers Dixie Band nyit, majd a Mesenincs (helyesen Nincs mese) zenél délután. Este a női szíveket rabul ejtő Freddie és a majális elmaradhatatlan kelléke a Nagy Feró és a Beatrice forrosítja fel a levegőt. Másnap igazi ínyencség a Háy come Beck kezd, majd az Ismerős arcok biztosítja, hogy érezzük egy vérből valók vagyunk. A Bagossy Brothers Company és Rúzsa Magdi fellépése után a hetvenes évekbe repít minket a Konyha.

Harmadikán a Catsby, a Bohemian Betyars az Esti Kornél és az Elefánt csap a húrok közé, majd sárga zsigulival száguld tovább a Vad Fruttik. Akik pedig még mindig nem fáradtak el a Tesco Discoval rázhatják át magukat a hétvégébe.

A zárónapon alternatív vizekre evezhetünk, a Szabó család népzenei előadása után az Idegen, majd a Kerekes Band & Baricz Gergő fellépése következik. A napot a két legismertebb zenekar zárja. Előbb a Lovasi András + Kiscsillag, majd a pécsi 30y lesz a színpadon.

A bérletek elővételben 4000, helyieknek 3000 Ft-ba kerülnek, míg a napijegyekhez 1800 és 1500 Ft-ot kell fizetnünk.

 

#2 Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál

Július 25. és 28. között a komolyzene és a mozgás szerelmeseit várják Tiszafüredre, a Morotva kerékpáros pihenőparkba. A rendezvény minden napja egy-egy tematika szerint zajlik. Először a gasztronómiáé lesz a főszerep, Puccini kedvence, a halastészta rotyog majd a fazekakban, miközben fúvósok, hegedűművészek és Vizin Viktória szórakoztatja a résztvevőket.

Másnap a komolyzene lesz főszerepben. A gálakoncerten Miklósa Erika, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt is énekel, míg a látványért a Rippel fivérek felelnek. Este tűzshow és tárogató muzsika vár mindenkit. A nap zárásaként pedig fényjátékban gyönyörködhetünk.

Harmadik nap már abszolút a mozgás kerül előtérbe, de nem akárhogy. A tókerülő bringásokat fúvószenével indítják útnak, majd további 7 pihenőhelyen várják őket muzsikával. Eközben a pihenőparkban alakreform lesz Rubint Rékával, míg a kicsikre bábelőadás vár. Este a 100 agú cigányzenekar várja vissza a bicajosokat.

A fesztivál zárásaként csónakos koncertsorozat várja az érdeklődőket. A tó zúgai közt ringatózva csellósok, pánsíposok és harmónikások teremtik meg a hangulatot. Akik nem merészkednek vízre futóversenyen mérhetik össze tudásukat Miklósa Erikával, az Almaegyüttesre bandázhatnak gyerkőceikkel, és balerinákban gyönyörködhetnek. A római katolikus templomba tévedve pedig orgonaszólót hallgathatnak.

Az egyes programokra külön-külön kell jegyet váltani, amit országszerte kb. 450 helyen tehetünk meg.

 

#3 Tisza-tó Dj Tour

A tiszafüredi Morotva pihenőt agusztusban (8-10.) ellepik majd a keverőpultok, és 3 napon keresztül az elektronikus zene kerül előtérbe. A szervezők különleges fénytechnikával és 20 előadóval készülnek. Az éretteb generációnak Szecsei, Sterbinszky és a Stereo Palma pörgeti a korongokat, és Lányi Lala ugrik fel a színpadra a Kozmixxal. Itt lesz Pixa és Burai Krisztián, de fellép Curtis is. A legfiatalabb hölgyek szívének pedig az idei év felfedezettje a USNK kedvez. Akik pedig a mélybe vetnék magukat az ütős mixekre bungee Jumpingról ugorhatnak.

A legolcsóbb jegyek már itt is elfogytak, de a 3 napos és napijegyek még megvásárolhatók, 7500 és 3500 Ft-ért.

 

Címkék:
  • fesztivál,
  • Tiszafüred