Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

10 jó könyv, 10 strand a Tisza-tónál. Olvass és fürödj! :)

bcsheinz
·
2019. június 13.
10 jó könyv, 10 strand a Tisza-tónál. Olvass és fürödj! :)

Ha nem hagyjátok ki a strandokat és a termálfürdőket, akkor a könyveket se hagyjátok otthon! Szabadstrandok, termálstrandok, csobbanók és ladikok a Tisza-tó körül.

Helyek, ahol olvashatsz – könyvek, amelyek rád várnak! 

 

Kánikula, vízpart, könyv. Ez kell neked! Beindult a nyár, itt az idő, hogy kiköltözz egy strandra, ledőlj a fűbe és olvasd a kedvenc könyvedet. Vagy… olvasd az új kedvenceidet, amit a BOOK24 és a welovetiszató bagy strandkönyv ajánlójában.

#1 Guillaume Musso: Central Park

Guillaume Musso népszerűsége egyre nagyobb a hazai olvasók körében. Műfaját tekintve nagyon változatosan ír. Legújabb kötete, a Central Park két idegen bonyolult, izgalmas és hihetetlen kalandját mutatja be. Vajon milyen érzés lehet egy vadidegennel összezárva? Egyáltalán miért, és ki bilincselte őket össze? Derítsük ki! Hol olvasd? Szerintünk Tiszacsegén a termál strandon az egyik hatalmas fa alatt!

#2 C. J. Sansom: Hamis próféciák

1549 nyara. Két évvel VIII. Henrik halála után Anglia egyenesen a káosz felé tart… A névleges király, VI. Eduárd tizenegy éves. A nagybátyja, Edward Seymour – Somerset grófja – vezeti az országot kormányzóként. A radikális protestánsok kiirtják a régi vallást, ami elégedetlenséget szül az alattvalók között. Eközben a kormányzó hosszadalmas és sikertelen háborút vív Skóciával, és félő, hogy Franciaország is bekapcsolódik. A gazdaság az összeomlás szélén áll, az infláció az egekbe szökik, és a parasztok lázadozni kezdenek.Történelem és krimi egyszerre? C. J. Sansom Hamis próféciák duplakötete a zsáner kedvelőinek ideális választás. Elmerülhetünk a történelmi háttérben, miközben agytekervényeinket is megmozgatjuk. Hol olvasd? Történelmi krimit történelmi helyen: Karcag termálstrandján!

 

#3 Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

A fantasy kedvelőinek Mary E. Pearson kötetét ajánlom. A Tolvajok tánca egy zseniálisan megírt, fordulatos és kiszámíthatatlan történet. Ha szeretnénk kiszakadni a valóságból és egy különleges világba csöppennénk, akkor bátran lapozzuk fel a könyvet. A Ballengerek családja nemzedékek óta él a törvényen kívül, azt állítva, hogy az ő nemzetségük a legősibb a Fennmaradottak közül. Az új családfő hatalmát azonban belső hatalmi harcok és külső fenyegetések kezdik ki.
A vendai királynő három ifjú nőt, elit testőrsége tagjait küldi a Ballengerek fészkébe, hogy színe elé hurcoljanak egy árulót. A kis csapatot egy legendás tolvaj vezeti, aki élete legnehezebb feladatára készül. Ha egy izgalmas világot álmodsz meg, akkor ehhez méltó helyen kell olvasnod is. A dinnyésháti strand romantikus, misztikus környezete tökéletes választás!

 

#4 Bella Andre: Csak rád gondolok

Csak rád gondolok a hamisítatlan romantikus történetek táborát erősíti. Vissza a természetbe, hogy új életet kezdhessünk. De néha bizony az új élet reményében fontos döntéseket kell hoznunk. Felkészültünk? A családja körében csak Huncutként emlegetett lány szélviharként forgatja fel Grayson érzelemmentes, magányos világát, és a férfi menthetetlenül beleszeret. De Lorinak vajon sikerül-e meggyőznie a bizalmatlan Graysont, hogy neki adja a szívét, és elhiggye, az örökké tartó boldogság nem pusztán hiú ábránd? Egy csendes, békés délután a kunmadarasi termálon a medence szélén, tökéletes választás!

 

 

#5 Susan Wiggs: A szív térképe

A szív térképe a szerelem és család, háború és titkok, árulás és jóvátétel regénye. Minden adott ahhoz, hogy tökéletesen elmerüljünk a történetbe. Susan Wiggs neve pedig egyet jelent a szórakozással és a letehetetlen könyvvel, mert egy újabb különleges hangulatú, több kontinensen és évtizeden átívelő történettel ajándékozza meg olvasóit. A tragikus körülmények között megözvegyült fiatalasszony, Camille Palmer megbékélt a sorsával, és igyekszik jó életet teremteni tizenéves lányának, a problémás Julie-nak az álmos delaware-i városkában. Hol olvasd? Keresd meg a tiszafüredi termálstrandon a bejárattól balra lévő csendes, ősfás, ligetes részt és teljesen átéled a könyvet!

 

 

#6 Stan Lee: Fantasztikus életem

A Marvel filmeken generációk nőttek fel, hatalmas rajongótábora van az egész univerzumnak. A Fantasztikus életem – Stan Lee képregényes memoárja bepillantást enged a kezdetekbe. Humoros, izgalmas és inspiráló egyszerre. A Colleen Doran által gyönyörűen illusztrált memoárban Lee ugyanazzal az utánozhatatlan szellemességgel, elevenséggel meséli el élettörténetét, mint amit a képregények világába is bevezetett. Az oldalakat lapozva végigkísérhetjük Stan Lee életetét, a szegénység sújtotta manhattani gyerekkorától kezdve első képregényírói szárnypróbálgatásán át, a második világháború alatt létrehozott katonai kiképzést szolgáló oktatófilmjein keresztül a Marvel birodalom 1960-as évekbeli felemelkedéséig. Betekintést nyerhetünk a mozifilmek készítésének érdekes és izgalmas világába, továbbá egy műfaj és nagyívű karrier lenyűgöző történetébe.

 

#7 Leslie L. Lawrence: Az üvegpadlós függőhíd kolostora I-II

Leslie L. Lawrencet nem kell bemutatni az olvasóknak. Már több, mint harminc éve szórakoztatja az olvasókat. Legújabb kötete, Az üvegpadlós függőhíd kolostorában ezúttal a Himalájába utazhatunk, hogy megfejtsünk egy titokzatos rejtélyt. Vajon hová tűnt Midori? Feláldozták a hídépítők a régi isteneknek, vagy történik valami a kolostorban, aminek semmi köze a hídhoz? Vajon kicsoda és mit akar a közeli barlangban lakó istennő, Odzercsanma? Ki gyilkolja a hídépítőket? Miért épül egy ugyanolyan híd egy másik kolostorban, és miért segít hősünknek Peldan szerzetes, a varázsló láma? Mit keres az istennő a hullaházban? És csak egyre gyűlnek a fekete felhők a kolostor felett… Hol olvasd: Sarudon, a szabadstrandon.

 

#8 Axel Scheffler: Csere-bere állatok

Csere-bere állatok kreatív és elképesztően szórakoztató. Vajon milyen lenne, ha a macskát párosítanánk az egérrel? Vicces. Nagyon vicces. Szem nem marad szárazon. A család minden tagjának élmény lehet! A félbevágott oldalak lapozgatásával újabb és újabb mókás lényeket alkothatunk Axel Scheffler ellenállhatatlanul bájos rajzaiból. Az illusztrációk mellett a fülbemászó és humoros verseket is tetszés szerint kombinálhatjuk, így a könyv… Itt lapozgassátok a gyermekeddel: Tiszafüred szabadstrand

 

#9 Julia Donaldson: A majom mamája

A majom mamája. Egy kismajom elveszíti a mamáját. Vajon hol keresse? Mulatságos rímekkel bukdácsolunk át a dzsungelen, vissza majom mama karjaiba, hogy minden rendben legyen. A szöveg mellett az illusztrációt is kiemelném. Elvesztettem a mamámat! Így szólt a pillangó: Szegény majom! Ne sírjál, segítek én a bajon. A bohókás pillangó lelkesen keresi, ki lehet a kicsi mamája – az elefánttól a denevérig. Mulatságos rímekkel bukdácsolunk át a dzsungelen, vissza majom mama karjaiba. Julia Donaldson és Axel Scheffler párosa már Magyarországon sem ismeretlen (A róka zoknija, Mackó levelei, és A Graffaló). A berekfürdői termálstrand gyerekmedencéje mellett tökéletes délután olvasnivaló!

 

#10 John Crossingham – Balikáné Bognár Mária: Mondd el a zene nyelvén

Végezetül egy ismeretterjesztő kötetet ajánlok. Mond el a zene nyelvén a zenekedvelők bibliája lehet. Ismertessük meg a zenét, annak kialakulását. Vajon tényleg olyan menő rocksztárnak lenni? Hogy lehet valaki híres? Mennyi feladatot kell megtenni mire eljutunk oda? Ezt bárhol lapozgathatjátok, a zene mindenhol ott van! 🙂

(Szerző: Berta Péter, zama.hu)

Címkék:
  • gyerekbarát,
  • strandkönyv