Welovetiszato
Welovetiszato

Vadlovas csillagles – Hortobágy

  • Időpont:2022. szeptember 23. 16:30 - 16:30
  • Helyszín:Hortobágyi Vadaspark - Hortobágy-Malomháza
  • Belépődíj:8000 Ft/felnőtt

Csillagest vadlovakkal a Hortobágyon

A Hortobágyi Nemzeti Park nemcsak nappal a háborítatlan természet szimbóluma, de éjszaka is hasonló kiváló adottságai vannak. A Nemzeti Park nemzetközileg elismert Csillagoségbolt-park. Míg a nagyvárosok központjából csak egy-két tucatnyi, az átlagos településekről pár száz csillag figyelhető meg, addig a Hortobágy egén mintegy kétezer fénypontot érzékelhetünk.
Az indián nyár kellemes időjárását kihasználva az idei szezon utolsó csillagászati programját rendezik meg a nemzeti park állatkertjében, melynek során az érdeklődők Extra Szafari keretein belül megismerkedhetnek vadlovakkal és őstulkokkal, illetve látványetetés során a vadaspark éjszakai ragadozóival. Naplemente után csillagász szakember kalauzolja a vendégeket a páratlan szépségű csillagos horizont rejtelmeiben.
A Vadló büfében meleg italt, üdítőt és őstulok sült debreceni párost kínálnak a látogatóknak.
Vadaspark területére felvezetéssel, saját autóval történik az érkezés.

Részvételi díj:

8900 Ft/felnőtt, 6900/ gyerek (14 év alatti)
Az árak tartalmazzák: a belépőjegy árát, a látványetetést, szafari programot, csillagászati program díját, illetve egy adag meleg ételt (1 adag debreceni páros menü, hozzá választott üdítő/sör)
A programon való részvétel feltétele az elővételben váltott részvételi jegy https://www.jegy.hu/program/vadlovas-csillagles-116677
Minimum létszám 10 fő, maximum létszám 40 fő.

Információ:

T: +36 52 589-000 (hétfő kivételével 9.00-15.45)
A programot borús idő esetén is megtartják. Rossz idő esetén a szabad égi csillagmegfigyelést kiegészítik csillagászati előadással és teljes vadasparki szakvezetéssel.
Meleg ruházatot, pokrócot ajánlott vinni hűvösebb időjárás esetén.