Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Túra a Tisza-tó tavaszi ártéri erdeiben – Tiszafüred

  • Időpont:2021. április 11. 10:00 - 14:30
  • Belépődíj:Ingyenes

Túra a Tisza-tó tavaszi ártéri erdeiben

Tavaszváró invitálja a természet szerelmeseit Tárnai Csaba túravezető. Vasárnap a Tiszafüred környéki ártéri erdőkbe szervez gyalogos körtúrát. A táv körülbelül 11 kilométer.

A csoport Tiszafüredről indul ezen a héten vasárnap 10 órakor. Megnézik, hogy mely költöző madarak tértek már vissza. Tavaszváró szép ártéri erdőkben sétálnak majd. A tó 6 évszaka közül a “nagyvizes tavasz” évadában járunk. Turista szezon előtt csendben figyelik meg a Tisza élővilágának készülődését a berobbanó tavaszra! A nyomvonal eltér majd a télen bejárttól. Ami a tevékenységet még inkább egyedivé teheti, az a tavaszváró természet egy kimozdulásra váró túratárs szemével.

Mint a legtöbb Top-túra, ez is az élővilágra fókuszál, ezért gyakran megáll a vezető a csodák mellett, a pihenők gyakoriságáról pedig figyelve a túratársakat, menet közben dönt. Ha váratlan körülmények miatt mégsem javasolt a programot, akkor azt előző este közli a jelentkezőkkel.

Minden érvényben lévő szabályt betartat a túravezető. A túrát családoknak, egy háztartásban élőknek, pároknak, és egyéni túrázóknak ajánlott.

Tuti tipp: Réteges öltözködés

Költség: Erről a jelentkezők ismeretében egyeztet a túra szervezője

Érkezés a kiindulópontra: Saját autóval

Kezdőpont: Tiszafüreden

Jelentkezés

Túranaptár – TOP TÚRA (top-tura.hu)-a naptárban az április 11-ei eseménynél lehet jelentkezni

További információ:

E: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu

M:  70/610-1192

F: privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)