Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tulipán, jácint és nárciszszüret – TulipGarden Tisza-tó

  • Időpont:2022. április 15. - 2022. április 17. 09:00 - 17:00
  • Helyszín:TulipGarden
  • Belépődíj:Ingyenes

Virágszüret a Tisza-tónál

Tavasszal másodszor van lehetőség arra, hogy a TulipGarden Tisza-tó megnyissa kapuit. A tavalyi év megmutatta, hogy több ezer ember a szabadban, a virágok ölelésében mennyire jól tudja érezni magát! A virágszüret tervezett időpotnjai áprilisban és májusban várhatóak.
2022-ben még különlegesebb virágokat hoztak a TulipGarden tulajdonosai Hollandiából. Több mint 120 000 tulipán, 5000 jácint és 2000 nárcisz fog virágozni nem is olyan sokára. A szüretek során a tulipánok 34 fajtáját lehet leszedni és lesz egy bemutató kert is, ahol plusz 32 fajtában lehet gyönyörködni.

Fontos tudnivalók:

  • A tulipánszüret tervezett időpontja 2022 április 15-16-17-18, április 22-23-24, április 29-30 május 01, május 6-7-8, (09:00-17:00 órági) Ez változhat, hiszen a virágzást az időjárás jelentősen befolyásolhatja. Ebből adódóan a rögzített események időpontjai módosulhatnak, de erről időben értesítenek minden érdeklődőt.
  • Bejelentkezés nem szükséges.
  • Szedéshez szükséges eszközök: 
Metszőollót, és kosárat tudnak a szervezők biztosítani bizonyos mennyiségig. Azonban, ez hamar elfogyhat az érdeklődőt számától függően, ezért érdemes saját eszközöket vinni a szedéshez.
  • A tulipánokat, jácintokat, nárciszokat, éles eszközzel, az alsó levél fölött elvágva lehet szedni, a hagymákat nem szabad bántani! TILOS törni, kitépni a virágokat!

Virágszüret díjak

Belépés 18 éven felülieknek: 500 Ft

A virágok fajtánként eltérő áron vásárolhatóak meg:
Tulipán: 250 Ft/db
Jácint: 350 Ft/db
Nárcisz: 200 Ft/db
Bankkártyás és készpénzes fizetésre is lesz lehetőség.

Virágszüret helyszín leírása

A virágszüret helyszíne a TulipGarden Tisza-tó udvara.
A tulipánkert egy külső helyszínen helyezkedik el, ahol a tulipánkertet végig beton út veszi körül, azonban a virágok közötti sorok fűvel, földdel borítottak, ezért érdemes váltócipőt hozni, esős napon esetleg gumicsizmával is készülni.
A területet abakocsival  is körbe lehet járni, azonban a szervezők arra kérik a kisgyermekes családokat, hogy a tulipánsorok közé ne tolják be a babakocsikat a tulipánok megóvása érdekében.
A TulipGarden Tisza-tó kutyabarát hely, így várnak minden kutyabarátot kis- és nagy-kedvencével a tulipánszüretre. Az ott tartózkodás ideje alatt gondoskodni kell  a póráz, vagy hám használatáról és egyéb dolgokról, ha szükséges! A kutyusokat a sorok közé nem lehet bevinni.

TulipGarden megközelítés

Autóval Abádszalóktól 4 kilométer Kunhegyese felé haladva. A Google Maps és a Waze keresőjében TulipGarden Tisza-tó névvel megtalálható a helyszín.
Amennyiben valaki úgy döntene, hogy busszal, vagy vonattal indulna útnak, ebben az esetben érdemes mindenképp alaposan informálódni, közvetlen járat nincs a kerthez!

TulipGarden parkolás

Parkolni a bejárat előtti területen lehetséges!

Virágszüret egyéb információk

A kert teljes területén tilos a dohányzás! Csak a kijelölt területen a kapunk kívül engedélyezett!
A jelenlegi egészségügyi helyzet megengedi, hogy a kert védettségi igazolvány és maszk nélkül is látogatható. Szerencsére hatalmas tér áll a rendelkezésre ahhoz, hogy kellő távolságot tudjanak a vendégek tartani. Kézfertőtlenítőket több helyen is elhelyeznek a szervezők a kertben.
További Tisza-tavi programok: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok