Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tiszavirág Ártéri Sétaút őszi túra – Tiszaörvény

  • Időpont:2020. október 23. - 2020. október 25. 09:00 - 17:00
  • Helyszín:Szabics Kikötő és Szabadidőpark - Tiszaörvény
  • Belépődíj:Ingyenes

Gyerekbarát túra hétvégére: Tiszavirág Ártéri Sétaút

Igazi telefonnyomkodós túra a Tiszavirág Ártéri Sétaút abban az értelemben, hogy mindenki rengeteg fotót készít. A sétaút különösen ősszel és tavasszal vonzó, a nyári szúnyoginvázió és a téli zimankó sokakat elriaszt, de abban megegyezhetünk, hogy ősszel nagyon gyönyörű. A séta egy rövid hajózással kezdődik, ugyanis a sétaút gyalog nem közelíthető meg. Tiszaörvényen, a Szabics Kikötőből indulnak a ladikok, amelyek átviszik a látogatókat a túlpartra. A Tisza jobb partja mára már valójában egy sziget, a Tisza-tó kialakításának megfelelően a parton túl a sarudi medence húzódik egészen Heves megyéig. Az átjutás egyszerű, a kikötőtől kiépített és irányító, valamint tájékoztató táblákkal kijelölt úton mehetünk tovább. Vissza pedig úgy jutunk, hogy a túlparton szolgálatot teljesítő kikötőmester küld értünk csónakot vagy telefonálunk egyet, hogy jöjjenek értünk.

Mit láthatunk a Tiszavirág Ártéri Sétaút és Pákász Tanösvény útjain?

A túra összesen, minden kóborlással együtt is csak pár km, de kellemesen el lehet tölteni az időt, így akár egy fél délelőttös programnak is kiváló. A gyerekek és idősek is bírni fogják, mert szintemelkedés nincs benne, a terep könnyű ás kiváló minőségű. Az út során megismerhetjük a jellegzetes tisza-tavi ártéri erdők és nádasok élővilágát. Kipróbálhatjuk az evezést a belső tavon egy igazi ladikkal is, ami tényleg nagyon különleges program, tekintve ma már szinte mindenki motoros ladikokkal közlekedik a tavon. Felmászhatunk a kilátóba, a gyerekek ugrálhatnak-kergetőzhetnek a fák között és leülhetünk pihenni a padokra.

Ősszel talán a legszebb ez a rész, köszönhetően a rengeteg, levelét korán hullajtó és ezer színben pompázó fűzeknek és nyárfáknak.

Belépődíj

A Szabics Kikötőben kell megváltani.

 

További programok a welovetiszato.hu-n: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok

Tiszavirág Ártéri Tanösvény - ezer színben