Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tisza-tavi pünkösdi vízitúra – Poroszló

  • Időpont:2021. május 21. - 2021. május 23. 18:00 - 18:00
  • Helyszín:Békatutaj Kalandtúra Társaság - Poroszló
  • Belépődíj:30 000 Ft/fő

2 napos pünkösdi vízitúra poroszlói indulással

A nyár a Tisza-tó élővilágának karneváli napjait hozza el a érdeklődő vízitúrások számára. A vízi virágok magukra öltik színpompás ruhájukat, a madarak csapatostul, egyre növekvő csibéikkel járják a vizeket, s keresik a rajokba verődő halivadékokat. A fák sűrűsödő lombkoronája hűs árnyékot adva zár össze az alattuk elcsurgó szivárgók fölött, elrejtve ezzel a kenusokat a déli nap izzó sugaraitól. A Tisza-tó zegzugos csatornáival, nádasaival, surranóival talán a legváltozatosabb hazai víz. Páratlan szépségei csak a Kis-Balaton csodás evezős útjaihoz hasonlíthatók. A vízitúra az egyik legjobb módja ennek a csodának a megismerésére.

Megdöbbentő látvány, egy életre szóló élmény, ahogyan a vízimadarak élettel töltik meg azt a különös tájat. A Tó flórája-faunája páratlan. Sokan a szabályzás előtti Tisza reinkarnációjaként tekintenek rá.

Vízitúra programterv

A pünkösdi hétvége pénteki estéjén lesz a találkozó a Budapesttől 135 km-re található Poroszlón.

Az első este a közös tűzgyújtás, bográcsozás falatozás-borozgatás és az ismerkedés jegyében telik. Másnap a közös reggeli elfogyasztása után kisétál a csapat a vízpartra és elkötik kenuinkat a parttól, ezzel megkezdve a 2 napos Tisza-tó felfedezést.

Vasárnap délután 4 óra körül tartják a táborzárót, s ha csak rövid időre is, búcsút vesznek a természet eme gyöngyszemétől.

Szállás, ellátás

A szállás saját sátrakban vagy vendégházban. Az ellátás napi 3 étkezést tartalmaz.

Részvételi díj

Saját sátorban 30 000 Ft, ha a vendégházban szeretne a részt vevő aludni, akkor a részvételi díj 35 000 Ft.

A részvételi díjak tartalmazzák:

  • A szállást két éjszakára;
  • A teljes ellátás költségeit közös konyhatündérkedéssel;
  • A kenu és hozzá tartozó felszerelések bérleti díját 2 napra;
  • A túravezetést 2 fő képzett túravezetővel 3 napra

Vízitúra jelentkezés

A weboldalon a ’Jelentkezem’ gombra kell kattintani, majd végig kell menni a regisztrációs formulán! A procedúra végén a jelentkező kap egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kap a jelentkező a Békatutaj Kalandtúra Társaságtól egy általuk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.