Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Slow Art Filmest – Kétútköz, Graefl Major

  • Időpont:2021. május 29. - 2021. május 30. 19:30 - 02:00
  • Helyszín:Graefl Major - Kétútköz
  • Belépődíj:3500 Ft.

Kertmozi borokkal és Farkas Bertalannal a Graefl Kastélyban

Slow Art interaktív filmest lesz a Graefl Kastély kertjében. Nyári kertmozi bio nasikkal, isteni borokkal, filmes kvízzel és a sztárvendéggel, Farkas Bertalan űrhajós/vadászpilótával.
Minimális ökolábnyom és mammut méretű kultúrlábnyom várható, egy szélesvásznon ritkán látható modern klasszikussal, a Dunkirk című filmmel. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen kulturális kódokat, érdekességeket rejt a film, hogyan dolgoznak a forgatókönyvírók, akkor itt a helyed!
Házigazda: Szekeres Diána
Vendég: Farkas Bertalan űrhajós/vadászpilóta

Slow Food Mozi snack:

  • Bio édes- és lilaburgony achips 750.-
  • Szürkemarha Gulyás kovászos kemencés kenyérrel 3500.-
  • Bio házi túrós pogács 150.-/db
  • Bio francia alma torta 1500.-
  • Slow Wine 4 tételes bor sor kóstoló : 8900.-

A mozijegy ára: 3500 Ft.

Graefl Kastély

Magyarország egyetlen megmaradt vidéki szecessziós kastélya adott otthont VIII. Edward brit király és neje, Wallis Simpson mézesheteinek a ’30-as években. Hősiesen állta a II. világháború okozta sérüléseket, melyeket zömmel 1944. november 7-én szerzett, a visszavonuló német-magyar és az előrenyomuló orosz csapatok kétútközi csatájában. Az erősen leromlott állapotú kastély falai között 1976-tól varroda üzemelt. A ’90-es években több kísérlet is született a hely újjáélesztésére, de a siker egészen 2013-ig váratott magára, amikor is új tulajdonosai beleszerettek a sok mindent megélt épület romos falaiba és a majorság immáron békés világába.

A 2016-’17-es év a felújítási munkálatok és a restauráció időszaka volt. A kastély külleme milliméter pontosan nyerte vissza a háborút megelőző pompáját, az akkor használatos technikát és építőanyagokat felhasználva. Belső enteriőrjének elsődleges lépéseként a fényes ablakokkal körbevett télikert szerezte vissza előkelő arculatát, mely napjainkban már akár 150 fős vendégsereg fogadására is alkalmas, egy könnyed esküvői ebéd vagy vacsora helyszíneként. A kastélyban kialakított lakosztályok és a kastélykertben található Kerti-lakok mellett egy, a kastélyvendégeket ellátni tudó gazdaság is megszületett Kétútközben, visszahozva ezzel a majorsági életet. A kastély kertje és udvara ideális többek között a rusztikus stílusú és a hercegnős esküvőkhöz is.

Filmest jelentkezés, szállás

Regisztrálni a jegyvásárlásra az info@slowmovementmedia.hu e-mail címen vagy a +66 70 600 1452-es telefonszámon lehet.
Szálláslehetőség van a Graefl Majorban, mégpedig apartamban, reggelivel: info@ketutkoz.hu 
További Tisza-tavi programok: Programok | Welovetiszato