Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Pünkösdi csónak-és evezős túrák Tiszaderzsről

  • Időpont:2024. május 18. - 2024. május 20. 00:00 - 00:00
  • Helyszín:Kárász Kikötő, horgászat - Tiszaderzs
  • Belépődíj:Ingyenes

Csónakos-és evezős túrák tiszaderzsi indulással

A Pünkösdi hétvégére kiscsoportos, evezős és motorcsónakos túrákat szervez a Csónaktúrák a déli Tisza-tó térségben csapata túrakenuval és evezős családi csónakkal  Tiszaderzs környékén.
A csónaktúrák vezetői Szép Krisztián és Klemencz Tamás, akik nem csak a csónakkal bánnak jól, hanem a Tisza-tó növény és állatvilágát is kiemelkedően jól ismerik, főleg a Tiszaderzs környéki vizeket.

A túravezetők előre megtervezett túraútvonalakkal dolgoznak, melyen a Tisza-tó legszebb és legérdekesebb részeit láthatják a résztvevők. Az útvonalakon és az időtartamon megbeszélés szerint lehet változtatni. A túrák indulási helyszínei a tiszaderzsi Kárász Kikötő.

Túratípusok:

Evezős túrák

http://www.csonakturatiszato.hu/turaink/#evezos

A 12 fős családi evezős csónak a Tisza-tavon egyedülálló, hiszen ilyen hajótesttel csak a Dunán találkozhatunk. Neve: Viator Mundi. Ezt a hajót a Dunára fejlesztették, az ottani erősebb sodrás és nagyobb igénybevételeknek megfelelve. A hajó CE. megfelelőségi tanúsítvánnyal ellátott, vízitúrázóknak tervezett, abszolút biztonságos csónak, amelyben családok, idősebbek, fiatalok, gyerekek is teljes biztonságban evezhetnek együtt. Fantasztikusan jól siklik, nem borul, nagyon stabil, ízig-vérig családi vízitúrás hajó. 11 fő +kormányos (túravezető) létszámig több család, nagyobb baráti társaság, csoportok túráztatását tudnak ellátni ezzel a hajóval. Nagyobb létszám esetén további 4 fős túrakenukat biztosítanak, amelyekkel már 15 fő fölötti nagyobb csoportok vagy osztályok vízitúráztatását is vállalják.

A flottát 4 személyes túra kenukkal egészítik ki, így nagyobb létszámú jelentkezés esetén mindenki megtalálja a neki való evezőst.

Igény esetén egész napos evezős túrát is szerveznek, mely alkalmával egy nagyobb kört túráznak a jelentkezők a Tisza-tó középső részén, öblítő csatornákon, szigeteken, holtágakon barangolnak, rejtett kis kubikok, vízi ösvényeken keresztül.

Csónakmotoros túrák

Csónakmotoros túráikat 10 személyes katonai rocsóval végzik. Ezek egész szezonban folyamatosan elérhetőek, melyekből itt lehet megtalálni a választékot: http://www.csonakturatiszato.hu/turaink/#motoros

Túraleírás:

Ökotúra szemléletű túravezetés, mely során olyan helyekre vezetik el a résztvevőket a túraszervezők, melyek motoros csónakkal, vagy csak evezőssel járhatók be. Számtalan vízimadarat láthat a csapat, vörös és szürke gémeket, bakcsót, kócsagot, kormoránt, fattyúszerkőt, küszvágó csért, sirályokat, dolmányos varjakat, récéket, ragadozó madarakat!

Jelentkezés:

A jelentkezéseket a honlapon keresztül, e-mailben várják (Nem elég az “ott leszek” gombra kattintás): http://www.csonakturatiszato.hu/jelentkezes/