Welovetiszato
Welovetiszato

Naplemente túra és csillagászat- Hortobágy Vadaspark

  • Időpont:2024. május 4. 19:00 - 22:30
  • Helyszín:Hortobágyi Vadaspark - Hortobágy-Malomháza
  • Belépődíj:Ingyenes

Csillagászattal egybekötött naplemente túra

A Hortobágyi Nemzeti Park nem csupán nappal a háborítatlan természet szimbóluma, de éjszaka is hasonlóan kiváló adottságai vannak. Míg a nagyvárosok központjából csak egy-két tucatnyi, az átlagos településekről pár száz csillag figyelhető meg, addig a hortobágyi horizonton mintegy kétezer fénypontot érzékelhetünk.

Naplemente előtt szakvezető kíséretében kb. 1 órás sétára várják az érdeklődőket. A Program során a jelentkezők megtekintik a vadaspark lakóit, illetve látványetetés keretein belül előcsalogatják az éjszaka aktív ragadozókat.
A csillagászati program a vadasparki szakvezetés után kezdődik, a látogatók egy kb. fél órás bevezető előadás után megismerkednek a fényszennyezés-mentes hortobágyi égbolt szépségeivel, a tavaszi égbolt csillagképeivel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal és távcsöves bemutatón az égbolt aktuális látnivalóival. A program csak derült ég esetén kerül megrendezésre.

Helyszín: Hortobágyi Vadaspark
Megközelítés: kizárólag vadasparki buszjárattal, amely a Hortobágy Infó épülete melletti parkolóból indul
Találkozó: 2024. május 4. (szombat) 18:30, Hortobágy Infó épülete melletti parkoló

A program díja:

3700 Ft/felnőtt, 3200 Ft/gyerek, diák, nyugdíjas, 7500 Ft/család (2 felnőtt, 1 vagy 2 gyerek), mely ár tartalmazza a vadasparki belépőjegy, a szakvezetés, a látványetetés és a csillagászati bemutató árát. Kérjük a pontos összeget készítsék elő!

Min. létszám: 10 fő, max. létszám: 40 fő

Bejelentkezni 2024. május 3. (péntek) 15.45-ig lehetséges.

A program időjárásfüggő, csak derült időben tartható meg és előzetes bejelentkezés szükséges a HNP Látogatóközpont elérhetőségein

További információ:

Tel: 52/589-000 (hétfő kivételével 10.00-15.45)
info@hnp.hu