Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Madárhang-felismerő vízitúra a Tisza-tavon – Poroszló

  • Időpont:2021. június 26. 07:00 - 15:00
  • Helyszín:Poroszlói szabadstrand - Poroszló
  • Belépődíj:17 500 Ft/fő.

Madárhang-felismerő vízitúra a Madárrezervátumban

Tavasszal és nyár elején madarak ezrei keresik fel ismét azt a tájat, ahol születtek, így a Tisza-tavat is, ami kiváló költési helyet biztosít több száz védett madárfajnak. A vízitúra során madarakat keres a csapat és azonosít be szakvezető segítségével.

Vízitúra leírás

A túrát korán reggel indítják a szervezők, hogy minél több madarat lássanak és halljanak a résztvevők. A vízitúra során találkozhat a csapat gázlómadaraktól a ragadozómadarakon át az énekesmadarakig mindenféle élőlénnyel, szerencsés esetben hódokkal is.

A Tisza-tó több mint 200 madárfaj számára ad otthont, élelmet és biztonságot. Klein Dávid, geográfus, természetvédelmi szakember lesz a túravezető.

Mindenkinek ajánlják a szervezők a túrát, aki szereti a madarakat, szeretné megismerni a madárhangokat, a madarak költési szokásait, vagy vándorlásaikról többet megtudni.

Annak is ajánlják, aki szeret fotózni, aki szereti a vizet, a vízi világot és annak, aki tud úszni.

Programterv

Kényelmes tempóban körülbelül 4 órát fog a csapat evezni 3-4 fős túrakenukban (igényelhető 1 vagy 2 fős kenu is), közben majd többször összekapaszkodnak, tízóraiznak, hidratálják magunkat, és tanulnak sokat Gábortól és madaraktól.

A vízitúra csapat 13 és 14 óra között ér vissza a kikötőbe.

Vízitúra díja

A program díja: 17 500 Ft/fő. Az ár tartalmazza a madártani szakvezetést, 4 és fél órás kenutúrát a madárrezervátumban, kenubérlést és egy bőséges egytálételt ebédre, süteménnyel.

Gyermekkel érkező családok esetében a gyermekeknek 5 éves kortól 12 éves korig 9 800 Ft/ fő.

Jelentkezés

Jelentkezni az info@humtour.com email címen lehet.

 

További Tisza-tavi programok: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok