Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Jégtúra a Tisza-tó árterében – Tiszaörvény

  • Időpont:2020. január 11. 10:00 - 15:00
  • Helyszín:Szabics Kikötő és Szabadidőpark - Tiszaörvény
  • Belépődíj:Felnőtt: 1600 Ft; Diák,nyugdíjas: 1000 Ft.

Ha szeretnél télen is élményeket szerezni, akkor irány a Tisza-tó!

A Tisza-tó minden évszakban gyönyörű, de télen egy olyan, máskor láthatatlan arcát mutatja meg, melyet muszáj megismerned! Ebben az évszakban a víz szintjének csökkenése miatt olyan különleges képződmények válnak láthatóvá, melyek az év nagy részében a víz alatt rejtőznek vagy megközelíthetetlenek.

Az egyik legcsodálatosabb tisza-tavi útvonal a befagyott tó jegén járható be a téli túra alkalmával, érintve régi morotvákat, fokokat, erdőket, legelőket, melyeket évtizedekkel ezelőtt bekebelezett a Tisza-tó vize.

A túra kiinduló pontja a tiszaörvényi Szabics Kikötő, ahol a túra után forró teával, forralt borral várják a szervezők a résztvevőket.

Fontos információ: A szervezők a túrán résztvevők biztonságát tartják legfontosabbnak, ezért a Jégtúra kizárólag megfelelő jégvastagság esetén kerül megrendezésre. Amennyiben a jégvastagság nem teszi lehetővé a jégtúrát, a túra a Tiszavirág Ártéri sétaúton kerül megrendezésre. Érdemes a túra megtartásáról érdeklődni a +36 70 364 1890 telefonszámon pénteken a túra előtti napon.