Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

II. Tisza-tavi PET Kupa, hulladégyűjtés – Tisza-tó

  • Időpont:2021. június 12. - 2021. június 15. 08:00 - 16:00
  • Belépődíj:Ingyenes

Idén is PET Kupa a Tisza-tónál!

Idén 4 nap alatt 4 helyszínen próbálják megtisztítani a PET kalózok a Tisza-tavat a hulladéktól. Tizenegy csapat áll rajthoz, a négynapos rendezvény Áder János fővédnökségével zajlik. A II. Tisza-tavi PET kupán a Felső-Tiszai versenyhez képest kisebb hajós flotta, valamint rövidebb verseny várja a résztvevőket.

A PET kupáról

A Tisza hulladékszennyezése óriási környezet-, és természetvédelmi probléma. A PET Kupa ennek felszámolására létrejött non-profit, civil kezdeményezés. Ez a környezetvédelmi akció úgy járul hozzá a Tisza megtisztításához, hogy egész évben rendezvényeket, hónapokon átívelő hulladékszedési akciót, csapatépítő tréningeket, kiállításokat és szakmai egyeztetéseket szervez. Három fő célunk: élő vizeink védelme, a vízi sportok (kajak, kenu) népszerűsítése és a közösségépítés.

II. Tisza-tavi hulladékgyűjtés

Idén először, mobiltelefonos applikáció könnyítette a csapatok jelentkezését. A Tiszta Tisza Applikációban (TTApp) a csapatok kapitányaitól várták a nevezéseket a kiválasztott versenyre. Az applikáció a későbbiekben lehetőséget ad csapattagok meghívására, illetve az TTAppban bárki tájékozódhat a meghirdetett versenyek részleteiről, a versenyidőszak alatt annak aktuális állásáról.

A versenyeket az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően, azok maximális figyelembe vételével tartják a szervezők. A versenyek megrendezésére kizárólag akkor kerül sor, ha az aktuális szabályok lehetővé teszik.

A nevezés már lezárult.

 

További Tisza-tavi programok: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok