Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

I.Tisza-tavi SportPiknik HELYETT GEOGO Pótpiknik!

  • Időpont:2021. május 29. - 2021. május 30. 08:00 - 15:00
  • Helyszín:Élményfalu - Sarud
  • Belépődíj:3.500 Ft-tól

Az I. Tisza-tavi Sport Piknik a COVID helyzet miatt elmarad!!!

Az I. Tisza-tavi SportPiknik sajnos a COVID helyzet miatt elmarad. Helyette az I. Tisza-tavi Pótpiknik kerül megszervezésre.

A PótPikniken önállóan lehet versenyezni a GeoGo alkalmazással, a sarudi kiindulópontból szervezett FUTÓ és KERÉKPÁROS versenyszámokban!

A távok teljesítését követően meg kell keresni a Sarudi Töltés Fröccsterasz mellett a a GEOGO pontot, be kell mutatni a teljesített túrát és az
Élményfalu vendégeként jogosult lesz mindenki egy lángosra.

Ötpróba pontgyűjtés

Az ötpróba mozgalom tagjaként itt lehet utoljára Ötpróba pontokat gyűjteni a  a GEOGO alkalmazással!

A Pótpiknik programja

A Tisza-tó egyik legkanyargósabb útvonalára benneteket túrázni, a Sarudi- medence jobb partján. Ez a túra kiemelkedik minden többi útvonalunk közül, hiszen ez az egyik leghosszabb túra a nagykör mellett, másrészt a túra célpontja a Tisza-tó új beruházásának a „Lábasháznak” kilátója, melyből az Abádszalóki- medence és a Kiskörei vízlépcső duzzasztóműve is megfigyelhető.

Kisköre legfiatalabb turisztikai attrakciója ad helyet a MAHART nyaralóhajóinak, a kirándulók számára a Tisza-tó talán legegyedibb szociális blokkja, és egy hangulatos vendéglátó egység is található.

A sarudi Kalandpartról induló Pótpiknik túra 3 strandon vezet keresztül, melyeken érdemes megpihenni, megmártózni (figyelem minden szabadvízi strand fizetős!). Útközben vendéglátó egységek, kikötők mellett haladnak el a résztvevők, melyekben sok szeretettel várják a betérő túrázókat.

A túra teljesíthető gyalog, futva, kerékpárral.

Az autóval érkezők számára parkolóhelyeket biztosítanak, a kerékpártúrához pedig a Tisza-tó Bike Kerékpáros bázison mindent biztosítanak:
– Retro, kontrás Csepel biciklik
– Váltós Neuzer, Csepel és Mali kerékpárok
– Tandem kerékpárok
– Kerékpáros utánfutók/ vonórudak
– Fejvédő, alkatrészek
– Szervíz

További infó:

(1) V. Intersport HOLDFÉNYES Tisza-tavi Összefutás – HELYETT GEOGO Tisza-tavi PÓTPIKNIK | Facebook