Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Hullócsillagok éjszakája a Hortobágyon

  • Időpont:2022. augusztus 11. - 2022. augusztus 14. 14:00 - 23:00
  • Belépődíj:Ingyenes

Perseidák meteorraj megfigyelése Hortobágy több helyszínén

Augusztus hónap kiemelkedő látványossága a Perseidák meteorraj. A hullócsillagok megfigyelése kiváló esti programlehetőség. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai még tovább fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá innen. A Hortobágyi Nemzeti Parkban hullócsillag megfigyelő túrákat szervezünk augusztus 11-én (csütörtök), 12-én (péntek), 13-án (szombat) és 14-én (vasárnap) alábbi helyszíneken és időpontokban.

Időpont: 2022. augusztus 11-12-13-14.

A programok a helyszíneken eltérően kezdődnek 17:00 és 19:00 óra között, s többnyire 23:00 óráig tartanak.

Programok naponta 14.00-23.00
Esti program kezdete: 19.00
A program vége: 23.00

Helyszínek: 

Hortobágyi Vadaspark, Mátai Ménes, Hortobágy-Halastó, Pusztai Állatpark, Nap-megfigyelés a Látogatóközpont előtt, Utazó planetárium a Látogatóközpont udvarán

A programok kora délután kezdődnek és a Hortobágy település különböző helyein és létesítményeiben zajlanak. Amatőr és képzett csillagászok lézermutató és csillagászati távcsövek segítségével mutatják be az égbolt látható csillagait, egyéb égi jelenségeit, objektumait. Az est fénypontja lesz az ilyenkor látványos csillaghullást eredményező Perseidák meteorraj földi légtérbe kerülő elemeinek látványos megsemmisülése, az égboltról alászálló hullócsillagok megfigyelése. Napközben már megmutatják a szervezők a mi csillagunkat, a Napot. Minden nap egy speciális eszközzel, a naptávcsővel fogják a résztvevők megvizsgálni a Nap felszínét. Szombaton pedig az Utazó planetárium előadásai segítségével lenyűgöző vetítések ejtik ámulatba a világűr csodái iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt.

Jelentkezési határidő

Minden programra online jegyértékesítés előző nap végéig (24.00 óráig) történik, aznap már csak a szabad helyek függvényében a helyszínen van lehetőség megvásárolni az aznapi programjegyet. Helyfoglalás nincs, a jelentkezéseket a díjak befizetésével tudják csak fogadni.

Internetes jegyvásárlás: www.jegy.hu/city/hortobagy

Helyszíni jegyvásárlás: Tourinform iroda, Hortobágy, Vásártér – Körszín épület,

A programok időjárásfüggőek, a részvételhez előzetes jelentkezés és jegyvásárlás szükséges!
Minimum létszám 10 fő, maximum létszám 40 fő.