Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Hétvégi (záró) vízitúra a Tisza-tónál – Tiszafüred

  • Időpont:2022. október 1. - 2022. október 2. 09:30 - 16:00
  • Helyszín:Albatrosz Kikötő, kölcsönző, szálláshely - Tiszafüred
  • Belépődíj:1 napos: 7 000 Ft/fő

2 napos őszi vízitúra tiszafüredi indulással

Érkezés pénteken délután/este folyamán a Tiszafüreden található Albatrosz kempingbe. Szombaton reggel is lehet csatlakozni a túrához, de ekkor reggel 9 órára a helyszínre kell érkezni! Autóval érkezőknek a kempingben parkolási díjat kell fizetni ha nem ott van a szállásuk.

Programterv:

Szombaton, hogy ne keljen korán kelni, 09:30-kor találkozás a megbeszélt helyen. Itt fogják a résztvevők megkapni a felszereléseteket (mentőmellény, evezőlapát,vízhatlan hordó) illetve a szervezők megtartják az oktatást is.(ez kb 20-30 perc). Ezt követően fog a csapat együtt lesétálni az Albatrosz kikötőbe, ahol a hajóbeosztás után vízre szállnak egy kis gyakorló evezésre az öbölben.
A nap folyamán többször megáll majd a csapat kisebb szüneteket beiktatva. Nem minden estben van lehetőség a kiszállásra. A fő pihenő helyre kb. 14-15 óra körül fog a csapat megérkezni, ahol lehetőség lesz a magukkal vitt szendvicsek elfogyasztására. A pihenő után megcélozzák a végső célt, a kikötőt.
Amikor mindenki készen áll, megkezdi a csoport az előre megbeszélt túraútvonalon a vízitúrát. Felkeresnek sok kis eldugott részt, illetve a helyiek által úgynevezett Amazonast is. A kikötőben való kiszállást követően következik a hajók takarítása, illetve a felszerelések leadása.
Egy kis pihenő után az Albatrosz kikötő megvendégeli a résztvevőket egy tál bográcsban készült ételre (szokott lenni repeta is!).
Vasárnap 10 órakor van a megbeszélt helyen a találkozó. Ezt követően ismét megkezdi a csapat a vízitúra programot. Meglátogatják az előző nap kimaradt nádasokat és a környék által nyújtotta szép tájakat. A visszaérkezés kb 15 órakor van tervezve, de ez megbeszélés tárgyát képezi.
Ezt követően hajótakarítás és a felszerelések leadása következik.

Vízitúra részvételi díj:

1 napos: 7 000 Ft/fő
2 napos: 10 000 Ft/fő + szállásdíj

További információ: