Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Európai Madármegfigyelő Napok – Tiszabábolna

  • Időpont:2019. október 6. 08:30 - 14:00
  • Belépődíj:Ingyenes

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 5-6-én kerül sor.

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatnak meg és csábíthatnak ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Akkor is részt vehet a madármegfigyelésben, ha nem kíván szervezett túrához csatlakozni. Számlálja meg kertje madarait, sétáljon a közeli parkban és erdőben barátaival, családtagjaival, és juttassa el MME felé észlelési eredményeit, így egyéni részvételével is hozzájárulhat Magyarország sikeres részvételéhez!

Több szervezet helyszín közül a nagykörűi túra:

Helyszín: Nagyszék-lápa
Időpont: október 6. 8:30-14:00
Program: madármegfigyelés
Találkozó: Tiszabábolna, Coop üzlet, Fő út 68.
További információ: Szitta Tamás 06-30-239-4532