Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

E-bike túra a halastavak területén – Hortobágy-Halastó

  • Időpont:2020. október 10. 09:00 - 14:00
  • Helyszín:Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont - Hortobágy
  • Belépődíj:4000 Ft/fő

25 kilométeres, őszi e-bike túra a Hortobágy térségében.

Az elektromos kerékpárokkal megtett túra a  Hortobágy jellegzetes tájaira viszi el a részt vevőket, ahol szakképzett túravezető kíséretében átfogó képet kaphatnak a környék természeti és kulturális jellegzetességeiről. Az e-bike túra során a részt vevők pedál tekerése nélkül működő, elektromos kerékpárokkal indulnak útnak. Az indításhoz a gázkar elfordítása szükséges. Hasonló egy motorkerékpárhoz, de hazánkban az e-bike teljesítményhatára 250 W, így nem szükséges hozzá jogosítvány. A bringák hatótávolsága kb. 30-60 km, súlyuk pedig meglehetősen nagy, mivel egy akku-pakkba 3 vagy 4 ólom akkumulátor van beépítve, ami 15-20 kg-ot is nyomhat. Szerencsére emelni nem kell, azonban a kerékpárok eldőlésére oda kell figyelni, mert balesetet okozhat.

Program

Találkozás, indulás, fizetés: Hortobágy, HNP Látogatóközpont, 9 óra.

A biciklitúra során Hortobágyról indulva Máta-puszta érintésével a Hortobágy-halastavi tanösvényen juthatnak el a részt vevők a Kondás nevű tóegységhez, út közben távcsöves madármegfigyelést is végezve.

A túrákhoz elektromos biciklit biztosítanak, melyet a látogatóközpontban lehet átvenni és ott is kell leadni. A túrák során a csoport együtt mozog, nincs mód a csoporttól való különválásra!

Ajánlott felszerelés: távcső, fényképezőgép, esőköpeny és sapka időjárástól függően.

A kerékpártúrák nagyrészt földutakon haladnak, ezért komolyabb felázás esetén elmaradhatnak (túravezetővel való egyeztetés minden esetben ajánlott!).

Fizetés a helyszínen lehetséges a Látogatóközpontban, ahol a kerékpárkölcsönzés adminisztrációjához szükséges egy adatlap kitöltése.

A túra időtartama megközelítőleg 4 óra (fél napos), távja kb. 25 km.

A túrán maximum 14 fő vehet részt! A szervezők kérik, hogy a jelentkezők vegyék figyelembe, hogy 160 cm testmagasság alattiaknak korlátozott számban csak hagyományos terepi kerékpárokat tudnak biztosítani az e-bike helyett!

Túravezető: Koczka András szakvezető (+36 30 515 3463)

Belépődíj

Fél napos túra 4000 Ft/fő; egész napos túra 7000 Ft/fő, mely tartalmazza a szakvezetést és a kerékpár használatot.

Előzetes bejelentkezés szükséges, jelentkezési határidő 2020. október 09. 14.00 óra. 

Jelentkezés

E: turizmus@hnp.hu

T: +36 52 589 000

További programok a welovetiszato.hu-n: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok