Welovetiszato
Welovetiszato

E-bike túra a Hortobágy Keleti-pusztáin

  • Időpont:2021. augusztus 26. 07:30 - 13:30
  • Helyszín:Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont - Hortobágy
  • Belépődíj:5000 Ft/fő

Ismerd  meg a Hortobágy-Keleti pusztáit szakvezetéses e-bike túra során!

A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontban a tavalyi évtől már elektromos kerékpárok is elérhetőek. Ezeket viszont elsősorban a szervezett túrákon lehet használni. Az e-bike túrákon azért érdemes rész venni, mert az esemény során olyan védett területekre juthatnak el a résztvevők szakképzett túravezetők segítségével, amelyek önállóan nem járhatóak be.

E-bike túra leírás

A túra a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjától indul. A túra során a Hortobágy keleti pusztáit látogatják meg a résztvevők. A Debrecen felől érkező utazók itt találkozhattak elsőként a puszta tágas levegőjű világával, ahol az évszaknak megfelelő madár- és növényvilág mellett lehetőség van megtekinteni egy hagyományos pusztai juhhodályt és az ősi háziállat fajtánkat, a csavart szarvú rackajuhot is. A túrázók megtekinthetnek egy több, mint 100 éves gémeskutat, továbbá megkóstolhatják egy mélyfúrású ártézi kút vizét is. Megpihennek a 100 éves eperfa tövében, miközben Magyarország legnépesebb vetési varjú kolóniáját is megnézik.

A túra hossza összesen 25 kilométer, mely e-bike-kal pár óra alatt megtehető.

Útvonal: Hortobágy-Szálkahalom-Hortobágy

Az e-bike-ról

Az e-bike egy olyan kerékpár, amelyik kis teljesítményű (általában 250W-os) elektromos motorral rendelkezik, mely csökkenti a pedálozáshoz kifejtendő erőt. A kerékpározást a korszerű akkumulátor technika is segíti, mellyel a kerékpár súlya 20 kg környékén marad.
A lehető legkorszerűbb mérő és vezérlőrendszer biztosítja az ember-gép harmonikus együttműködését.

E-bike túra ára, jelentkezés:

Az e-bike túra ára egységesen 5000 Ft/fő.

A szervezők arra kérik a jelentkezőket, hogy a túra indulása előtt 15 perccel legyenek szívesek megérkezni a helyszínre!
A HNP Látogatóközpont udvarán a túra idején ingyenesen tudnak parkolni.

A túrára való jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. Előzetes utalással vagy SZÉP kártyás előlegfizetéssel tudják a túra díját kiegyenlíteni.

Jelentkezés: Hortobágyi Nemzeti Park (hnp.hu)

További Tisza-tavi programok: Programok | Welovetiszato