Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

E-bike túra a Hortobágy keleti pusztáin

  • Időpont:2021. május 29. 09:00 - 14:00
  • Helyszín:Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont - Hortobágy
  • Belépődíj:5800 Ft/fő

Ismerd meg a Hortobágy keleti pusztáit szakvezetéses e-bike túra során!

A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontban a tavalyi évtől már elektromos kerékpárok is elérhetőek. Ezeket viszont elsősorban a szervezett túrákon lehet használni. Az E-bike túrákon azért érdemes rész venni, mert a túra során olyan védett területekre juthatnak el a résztvevők szakképzett túravezetők segítségével, amelyek önállóan nem járhatóak be.

Az E-bike-ról

Az e-bike egy olyan kerékpár, amelyik kis teljesítményű (általában 250W-os) elektromos motorral rendelkezik, mely csökkenti a pedálozáshoz kifejtendő erőt. A kerékpározást a korszerű akkumulátor technika is segíti, mellyel a kerékpár súlya 20 kg környékén marad.
A lehető legkorszerűbb mérő és vezérlőrendszer biztosítja az ember-gép harmonikus együttműködését.

E-bike túra leírás

Útvonal: Hortobágy-Szálkahalom-Hortobágy

A 25-30 kilométeres e-bike túra során a Hortobágy keleti pusztáit látogatják meg a résztvevők. A Debrecen felől érkező utazók itt találkozhattak elsőként a puszta tágas levegőjű világával, ahol az évszaknak megfelelő madár- és növényvilág mellett lehetőség van megtekinteni egy hagyományos pusztai juhhodályt és az ősi háziállat fajtánkat, a csavart szarvú rackajuhot is. Megtekintenek egy több, mint százéves gémeskutat, továbbá megkóstolhatják egy mélyfúrású ártézi kút vizét is. A csoport később megpihen a százéves eperfa tövében, miközben Magyarország legnépesebb vetési varjú kolóniáját is megnézi.

E-bike túra ára, jelentkezés:

Ár: 5800 Ft/fő.

Jelentkezés: Hortobágyi Nemzeti Park (hnp.hu)

 

további Tisza-tavi programok: Programok | Welovetiszato