Welovetiszato
Welovetiszato

Darvak, Tisza-tó: Őszi daruhúzás a Hortobágyon

  • Időpont:2021. október 16. - 2021. október 17. 08:00 - 20:00
  • Belépődíj:25 900 Ft/fő

Két napos madárvonulás túra kajakkal és kisvonattal

Az ősz nem csak a szarvasbőgésről, hanem a vonuló madarak indulásáról is szól. A Tengerikajak csapata egy izgalmas programra csábít mindenkit, akit érdekel a madárvilág ezen csodája.

Mivel az őszi időjárás hozhat már hideg, esős időt, így a program alakulását elsősorban az időjárás fogja meghatározni. Esős idő esetén is meglesz tartva a program. A programban lesz kajakozás, kisvonatos utazás a Hortobágyi – halastavakhoz, ahol a résztvevők megnézik az éjszakázni behúzó darutömegeket, és egyéb impozáns vízimadarakat.

A szervezők annak ajánlják a programot, aki szereti az őszt, érdekli egy izgalmas, rendhagyó evezés, madarakkal, darvakkal, kis vonattal. Ajánlják gyerekeknek, felnőtteknek, mindenkinek.

A daruvonulás

A nagyobb hazai természetvédelmi események közé sorolhatjuk a madarak, köztük a darvak őszi vonulását. A madárvonulás hazánkban két nagyobb szakaszban történik. Az első időszak nyár végére, kora őszre esik, amikor a nálunk költő fajok fokozatosan délebbre húzódnak. A másik október és november derekán zajlik, amikor az északabbra költő madarak pihennek meg Közép-Európa (ekkor még) enyhébb időjárású és táplálékban gazdag részein, majd vonulásukat folytatva november végén, decemberben még délebbre vonulnak, ahol az egész telet átvészelik, és fajtól és természetesen az időjárástól függően március-április között indulnak vissza északi fészkelőhelyeikre. A hazánkon átvonuló fajok közül a darvak és libák (vetési lúd, kis lilik, nagy lilik, stb.) csapatai érkeznek ősszel legnagyobb számban, az október vonulás szempontjából a darvak hava, a november pedig már a ludaké.

Szállás típusa

Fűthető, 6 személyes két szintes, fürdőszobás házakban. A helyszín a tiszafüredi Családi és horgász kemping.

Daruvonulás kajakkal díjak:

Felnőtteknek 25 900 Ft/fő, a gyermek ár 20 700 Ft/fő.

A részvételi díj tartalmazza:

  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza a helyi szolgáltatóknak fizetendő díjakat, melyek a helyszínen fizetendőek.
Az utazás egyénileg történik. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

További információ, jelentkezés:

Tengeri kajakkal a Tisza-tavon | Tengerikajak.hu | Tengerikajak.hu