Welovetiszato
Welovetiszato

Csónaktúra a madárparadicsomba – Tiszavalk

  • Időpont:2024. június 1. - 2024. június 2. Egész napos
  • Helyszín:Tisza-tavi Madárrezervátum - Tiszavalk
  • Belépődíj:Ingyenes

csónaktúra a Madárrezervátumba

A Tisza-tavat nem véletlenül tartják igazi Madárparadicsomnak: számtalan sziget, holtág, és sekély kanális váltja egymást hatalmas, nyílt területekkel, ahol mindenütt a “víz az úr”. A vizes élőhelyek madarainak igazi mennyország ez, hiszen szárazföldről megközelíthetetlen, védett fészkelőhelyeket és kiapadhatatlanul gazdag élelemforrást jelent.

Pünkösd szombaton várják az érdeklődőket az érintetlen természet tündérmesékbe illő világába, meghitt, kiscsoportos keretek között, hatalmas tudással és helyismerettel rendelkező túravezető társaságában.

A motoros csónakban tett kirándulás azok számára is ideális, akik fényképezőgéppel vagy mobillal szeretnék megörökíteni élményeiket.

Népszerű, egész napos kenutúránkkal ellentétben ez a rövidebb, motoros csónakban tett kirándulás azok számára is ideális, akik nem tudnak úszni, vagy a kenuba szállás és a többórás evezés nem vonzó számukra, de mégis kíváncsiak a tó élővilágának rejtett csodáira.

Csónaktúra leírás:

A túrák a kizárólag vízen megközelíthető madárrezervátumba vezet, ami csak feltételekhez kötötten, vezetővel látogatható. A Tisza-tó több mint 200 madárfaj számára ad otthont, élelmet és biztonságot, valamint vonuláskor kedvelt pihenőhelyként szolgál számukra. A túravezető ennek a különleges világnak avatott ismerője. Mindenkinek ajánlják a túrát, aki szereti a madarakat, szeretné megismerni a madárhangokat, a madarak költési szokásait, vagy vándorlásaikról többet megtudni.

A tó kisebb szigetein madár-megfigyelőhelyek vannak kialakítva, a fészkelőhelyek közelében, ezek közül is többet felkeresnek majd a túrán résztvevők és a túravezető által biztosított profi távcsövekkel még többet fogadhatnak be a körülvevő mesevilágból-

A túravezető Kiss Balázs, aki elismert természetvédelmi szakember, a Tisza-tó és a Hortobágy gyakorlott túravezetője és ismerője, korábban a Hortobágyi Madárkórház munkatársa, aki szívvel-lélekkel dolgozik természeti kincseink megismertetése és védelme érdekében.

A kb. 3 órás túrák reggel 9.00-kor és délután 13.00-kor indulnak május elejétől szeptember végéig minden szombaton Tiszavalkon a kikötőből.

Csónaktúra jelentkezés:

Csónaktúra a Madárparadicsomban — A Tisza-tó élővilágának rejtett csodái​ • Humtour

A program díja:

Gyerek ár 14 éves korig: bruttó 10 160 Ft/fő
Programdíj 14 éves kor felett: bruttó 12 065 Ft/fő

A díj tartalmazza:

  • Túravezetés elismert szakvezetővel és természetvédelmi szakértővel
  • Motoros csónaktúra a Tisza-tavon
  • Csónakbérlés, mellények, távcsövek biztosítása, biztonsági oktatás
  • 27% áfa

A programon max. 8 fő vehet részt egyszerre. Csoportot minimum 4 fő felnőtt jelentkezése esetén tudunk indítani.