Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

4 napos kenutúra a Tisza-tó legszebb részein – Tiszafüred

 • Időpont:2021. június 17. - 2021. június 20. 12:00 - 15:00
 • Helyszín:Thermál Strand - és Gyógyfürdő - Tiszafüred
 • Belépődíj:26 000 Ft.

Tiszavirágzás, a kérészek tánca: 4 napos kenutúra a Tisza-tó legszebb részein

A 4 napos kenutúra során napközben kenukkal járják be a résztvevők a Tisza-tó legszebb és legeldugottabb részeit, hogy megcsodálják ezen egyedi vízi-világ rendkívüli biodiverzitását. Evezéseik során különféle szélességű vízi utakon haladnak, lesznek szűk ösvények, izgalmas, sűrű nádasok, néhol csendes, sekély vízen eveznek, máskor pedig nyílt, széles, hullámzó vízfelületekre tévednek.

Ha a természet is kegyes lesz a csapathoz, akkor a kenutúra megkoronázása lehet az alkonyati órákban a tiszavirágzás csodálatos jelensége.

Kenutúra programterv

2021.06.17. csütörtök

Reggel 10 órakor találkozó a tiszafüredi Thermal Camping-nél. Mindenki elfoglalja a területét, felállítja a sátrát, majd ebéd és készülődés a túrához. Délután 3 órakor a tiszafüredi Albatrosz kikötőben egy rövid ismerkedés és tájékoztató után átveszi a csapat a kenukat és a hozzá tartozó felszereléseket, majd vízre szállnak.

Az Albatrosz kikötő és a Kormorán kikötő között elterülő Füredi-Holt-Tisza rejtett ágait és zugait fogja ezen a napon a csapat bejárni. Ismerkednek a helyi növény és állatvilággal, illetve azoknak akiknek új, a kenuzás mikéntjével. Az esti órákban a szervezők reményei szerint megszámlálhatatlan mennyiségű tiszavirág fogj a csapatot elkápráztatni. Este közös bográcsozással zárulna a nap.

Táv: 10 km

2021.06.18. péntek

Reggeli után ki-ki kedve szerint meglátogathatja a Tiszafüredi szabadstrandot, vagy ejtőzhet az árnyékban, esetleg röplabdázhat a kemping pályáján. Miután megebédelt a csapat, délután 1 órakor ismét az Albatrosz kikötőben találkoznak és megkezdik az aznapi vízi túrát. Utuk ezúttal a füredi Holt-Tiszán indulva az élő Tiszán át a Kis-Tiszára vezet.

Táv: 10 km

2021.06.19. szombat

14 órakor vízre szállás, elsődleges célpont az Óhalászi Holt-Tisza. Az élő Tiszát követve a VI -os öblítőcsatornán át fogjuk elérni a csapat a Poroszlói medencét. Itt egy kis pihenő után megcsodálják a kenutúra résztvevői a Tündérrózsa rengetegről híres Óhalászi Holt-Tiszát. Elkalandoznak majd a gaznyilas felé is, ahol Európa legnagyobb Tündérfátyolka állománya található. Tömeges tavaszi, nyár eleji virágzásukkor bódító illatfelhő üli a vizet. Naplemente közeledtével visszatér a kenutúra csapata a kikötőbe.

Táv: 13 km

2021.06.19. szombat – Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény

Ezen a napon a program a Tiszavirág Ártéri Sétaút és Pákász Tanösvény meglátogatása. Itt megismerkedik a csapat a kérészek életével, fejlődésével, illetve a térségre egykoron jellemző életvitellel, főbb foglalkozásokkal. Miután megtudtak a résztvevők mindent a halászatról és a pákászokról, egy révész segítségével visszajut a csapat a Szabics Kikötőbe, ahol búcsút intenek a gyönyörű tájnak és elindul mindenki hazafelé.

Részvételi költség

26.000 Ft

A részvételi költség tartalmazza:

 • a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel), a szervezést
 • a kenuk és a szükséges felszerelések bérleti díját
 • egy bográcsos vacsorát

A részvételi költség nem tartalmazza:

 • az utazást (az autókat segítünk összeszervezni), 5.000 Ft/fő – üzemanyag, autópálya díj
 • a szállást: 2 500 Ft/fő/nap – kempingben, saját sátorral; 4 500 – 6 000 Ft/fő/nap – bungalow/apartman a kempingben – Egyéni foglalás szükséges. A lehetőség és az ár csak tájékoztató jellegű.
 • az étkezéseket, opcionális belépőket (Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény: 1200 Ft/fő) és az extrémsport biztosítást.

Jelentkezés:

Jelentkezés túrára, eseményre (kaland.sport.hu)