Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tiszaörvényi Farm-Park Lovarda és Ménes – Tiszaörvény

Terep-és futószáras lovaglás gyönyörű környezetben Tiszaörvénynél

A Farm-Park Lovarda és Ménes szeretettel vár mindenkit, aki az aktív kikapcsolódást szereti.

A lovarda ajánlatai között lehetőség van sétalovaglásra a Tisza-tó partján, tereplovaglásra gyönyörű környezetben, valamint futószáras lovaglásra egyaránt.

Születésnapokra, lánykérésre, esküvőre, ballagásra ajánlják alkalomhoz illően díszített fogatukat.

Céges rendezvények, csapatépítő tréningek, osztálykirándulások kiegészítő programjaként ajánlják pusztakocsikázási lehetőségeiket.

Tiszafüred

Tiszafüred az utóbbi években a térség idegenforgalmi-szolgáltató központjává vált. Napjainkban a város a Tisza-tó partjának legnagyobb települése, gazdasági, kulturális és idegenforgalmi központja. Sorra nyitnak a multinacionális cégek bevásárlóegységei, rendeződik az infrastruktúra. Turisztikai vonzerejét gazdag főszezonbeli programkínálata mellett a térség első négycsillagos szállodája is növeli.

Tiszafüredet a turisták a gazdag természeti környezet, a szabadstrand , a Thermál Strand – és Gyógyfürdő , a sokoldalú szolgáltatások és a szállások gazdag kínálata miatt keresik fel. Tiszafüred a Tisza-tó melletti települések fővárosa. Az üdülőterület az ökoturizmus célpontja. Termálfürdője igazi vízgyógyászati kultúrát honosított meg itt. A környék védett természeti értékekben gazdag terület.

A város a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye. Az idelátogatóknak lehetőségük van lovaglásra, lovas túrákon és a Tisza mentén kerékpáros túrán való részvételre.

A Tisza-tónak a tiszafüredi vidéke a Hortobágyi Nemzeti Park megalakítása óta védett, és a mintegy 7000 hektárnyi terület több mint fele az ökoturizmus céljait szolgálja. A tó középső része a vízi túrák ideális színtere. A város határában a pusztakócsi mocsarakhoz tartozó „Fekete rét” nádrengetegében mintegy kétszáz madárfaj figyelhető meg. Az európai jelentőségű madárélőhely szigorú védelmet élvez, a terület csak a Hortobágyi Nemzeti Park engedélyével látogatható. A tiszafüredi madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó, 2500 hektárnyi természetvédelmi terület, amelyet felvettek a nemzetközileg elismert vízimadár-élőhelyek sorába.

Nyaranta színes programokkal vonzzák ide a turistákat.

Tiszaörvényi Farm-Park Lovarda és Ménes elérhetőségek:

M: +36 30 363 7797

C: Tiszaörvény, Béke út 37.

F: www.facebook.com/Tiszaörvényi Farm-Park Lovarda és Ménes