Welovetiszato
Welovetiszato

Tavitúra, Tisza-tavi vízi kirándulás – Tiszafüred

Vízi kirándulások speciális álcahálós katonai kishajóval a Tisza-tó természetvédelmi területén

A túrák szervezője, vezetője Balázs Sándor (Tutajos) és csapata, akik 2-3 órás, de akár fél-egy napos túrákat is szerveznek a Tisza-tó teljes területére, barangolják be a Tisza-tó páratlan láp- és mocsárvilágát  egy speciális katonai kishajóval, közben sokat mesélnek rejtélyes részekről, tengerentúli növényekről, az őshüllő madarak legközelebbi rokonáról. Ismerik a vizet, az állatokat, a növényeket és minden évszakban meg tudják mutatni a Tisza-tó látnivalóit. A vízi kirándulások során bemutatják a Tisza-tó kialakulásának körülményeit, elmesélik a legutóbbi idők fejlesztéseit, a jó és a rossz dolgokat.

A barangolás “rocsóval”, azaz katonai kishajóval történik a Tisza-tó lenyűgöző, kalandos vízi ösvényein, az emberektől távol, egy rejtelmes vízi világban. A Tisza-tavi vízitúrák egyszerű hajós kirándulásnak indulnak, majd a táj megváltozik és helyenként az Amazonasra, máshol az Everglades-re és az Okavango-ra hasonlít. A túrák keresztül haladnak a Tisza-tó egzotikus részein, a vízben élő erdőn, mely a Brazíliai Amazonasra hasonlíta kitelepített és elárasztott falura, valamint “Ámor” akác labirintusra, de megpillantható a Gyilkos-tó egy részlete is. Olyan helyeken járnak, ahova csak túravezetővel lehet bejutni, gyakran az ösvényeket is ők készítették.

Túrák

Egyéni és családi túrák

Egyéni túrák, a családi és baráti társaságok, ismerősök egy katonai kishajóban, akikkel a szervezők által kialakított ösvényen és mocsaras részeken haladva, nemcsak csónakáznak, hanem közelebbről és nem mindennapi helyzetből figyelhetik meg a részt vevők az élővilágot.

Bérelt kenus túrák képzett vezetővel

Természeti túrák kenuval családoknak, iskoláknak, cégeknek érintetlen részeken, pihenő egy lakatlan szigeten, kilátóból megcsodálva a Tisza-tavi panorámát. Kalandtúrák a mocsárvilágban azoknak, akik szeretik a természetet, és testközelből megismernék az élővilágot, a tengerentúli tájakat. Az ösvény végén túl, 40 éve érintetlen területeken. A vízi sétány érintésével, pihenés egy szigeten, 4-5-6-órás kirándulás, ajándék Túlélő kártyával.

Csoportos túrák

A Tisza-tavon számtalan szigetcsoport, páratlan vízi és vadvilág alakult ki háborítatlanul. Több túraútvonal teszi lehetővé az érdeklődést a visszajáró csoportoknak, vendégeknek.

 

Tisza-tavi vízi kirándulás elérhetőségek:

W: www.tavitura.hu

E: info@tavitura.hu

M: +36 20 951 8823

C: 5350 Tiszafüred, Albatrosz kikötő Tavi túra bázis

F: www.facebook.com/tavitura