Welovetiszato
Welovetiszato

Nagy-Bogrács Vendéglő, étterem – Nagykörű

Igazi pásztor lakoma a Nagy-Bogrács Vendéglőben

Az ország cseresznyéskertjében, Nagykörűn várja szeretettel a házias ízek kedvelőit Nagy István falusi vendégasztala. A 70 fő befogadására alkalmas Nagy-Bogrács Vendéglő csendes, rendezett környezetben, közvetlen a Tisza parton várja egész évben vendégeit.

Slambuc, pásztor tarhonya, pásztoros gulyásleves és kemencés kenyérlángos is kapható az étteremben. Mangalicából és csirkéből készült ételeiket is bárki kipróbálhatja, aki arra jár, hiszen ezeket a lakomákat nem szabad kihagyni!

Szolgáltatások: élőzene, gyermek menü, gyermekbarát szolgáltatások, gyermekszék, szabadtéri terasz.

Előzetes megbeszélés alapján családi és egyéb rendezvények lebonyolítását is vállalják.

Nagykörű – az ország cseresznyés kertje

Nagykörű sokszínű falu. A Tisza itt valóban szőke, attól kezdve, hogy visszaszállt medrébe az áradó folyó. De ha az égi színek változását követve a víz néha mélykékre vagy acélszürkére vált is, a parti homok aranyló szőkesége a hóig megmarad. Kevés helyen lelni annyiféle zöldet az Alföldön, mint errefelé. A tavaszodó gátoldalak harsány fűzöldje felejthetetlen. A füzek zöldessárga, áttetsző fátyla olyan színélmény, amelyért visszatér a szépet szerető ember. A falu egyszerre természet- és emberközeli, a gát alatt szellőfutamok borzolják a kiöntés kék vizét. Benne a templom tornya tükröződik.

A parasztházak egyszerű szépségétől a cseresznyevirág hófehér pompájáig, a néptánctól az étteremig, a tiszai naplementétől, a nyári éjszaka frissítő hűvösségéig. Napjainkban az emberek falunkat – sok különleges egyedi ajánlata mellett – azért látogatják, mert lágy, dimbes-dombos lankáival teljes mértékben eltér a szokásos magyar alföldi táj képétől. Magyarország cseresznyéskertje, ahol a hagyomány a modern világgal ötvöződik.

Magyarország cseresznyéskertje bőséges terméssel várja a kirándulókat. A cseresznyés minden évszakban egyaránt vonzó. A téli naplemente felejthetetlen látvány a cseresznyéskert valamelyik magasabb pontjáról, tavasszal hintón járhatják be a vendégek a virágpompába öltözött gyümölcsöst, nyáron roskadoznak a fák a világ egyetlen szív alakú gyümölcse, a cseresznye tűz piros termése alatt, és az ősz mesés színekkel festi be a kerteket.

Egész éves gaszto program a nagykörűi Virágzástól Befőzésig Rendezvénysorozat.

Nyitva tartás:

  • Hétfőtől vasárnapig reggel 8 órától este 9 óráig

Nagy-Bogrács Vendéglő elérhetőségek:

W: www.telepules.com/nagykoru/turizmus/vendeglatas/nagy-bogracs-vendeglo-9308.html

T: +36 56 494 071

C: 5065 Nagykörű, Damjanich út 1.

F: www.facebook.com/Nagy-Bogracs