Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tisza-tó fekete-fehér fotók – fotógyűjtemény mindenkinek!

bcsheinz
·
2018. szeptember 14.
Tisza-tó fekete-fehér fotók – fotógyűjtemény mindenkinek!

Másként: a Tisza-tó fekete-fehéren

Néha “művészi”, de a cél más: a színek hiánya előhozza a rejtett rétegeket. A Tisza-tó fekete-fehér fotók megmutatják a  fények, árnyékok, textúrák mélységét… felbukkan az idő múlása az embereken és a tárgyakon. Egészen a közelmúltig (a digitális technika elterjedéséig) szinte biztosak lehettünk abban, hogy több fekete-fehér fotó van a Hortobágyról és a Tisza-tóról, mint színes. A fotózás története alig 160 éves és ebből csak az utolsó 50 évben volt elérhető a színes technika, amely még a közelmúltig is drága volt ahhoz, hogy sok kép készüljön színes negatívra (aztán abból papírra) vagy diára. Jó eséllyel a 2000-es évek elejéig valóban több volt a fekete-fehér kép.

Persze azóta minden megváltozott, a digitális gépek, aztán mobilok hirtelen billentették át a mérleg nyelvét. De ezzel lehetőséget is kaptunk: minden, ami színes digitális képként készül el, egy kattintással fekete-fehérre változtatható. Játszi könnyedséggel játszhatunk a kivágással, struktúrákkal, fényekkel. Csak győzzük feltölteni 🙂

Gyűjteményünk lassan kezd alakot ölteni, szeretünk vele bíbelődni és olykor a “kidobásra szánt” fotók kerülnek ide, mert fekete-fehérben mégis jól mutatnak vagy csak úgy mutatnak jól. Idővel reméljük lesz egy klassz “művészeti” gyűjteményünk, talán egy könyvünk is.

Küldj fotókat, szeretjük és közzétesszük!

Nem csak saját fotók, de az idelátogatók és itt lakók fotóit is szívesen begyűjtjük és megosztjuk. Küldj nekünk képeket a nyári, őszi, tavaszi, téli Hortobágy és Tisza-tó fekete-fehér fotó gyűjteményünkbe. Adj neki címet, írd meg, szeretnéd-e hogy a szerzőt is megjelöljük és mi a szerint járunk el, ahogy neked a legjobb. ha vannak régi fotóid, azokat is várjuk: fotózd le mobillal úgy a képet, hogy lehetőleg ne csillanjon meg rajta sehol a fény. A régi képek esetében jól jön, ha tudod hol készült és ki/mi van rajta! Klassz archívumunk lesz!

Szép fényeket! Fotózzatok, alkossatok és próbálkozzatok fekete-fehérben is!