Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

Teszteltük: Villa Lenka apartman – Tiszafüred

Galkó-Fenyves Barbara
·
2019. május 7.
Teszteltük: Villa Lenka apartman – Tiszafüred

Körbejárjuk a Tisza-tavat és megkeressük a legjobb szállásokat, legyen az szálloda, panzió, apartman vagy kiadó szoba. A lehető legjobbakat választjuk ki, ahova azok vágynak, akik legalább olyan jól akarják érezni magukat, mint otthon (vagy jobban), akik más stílust keresnek, mint amit “már láttak”. Megnézzük kényelmesek-e, gyerekbarát, kutyabarát? Elfér-e nagyobb társaság és ha esik az eső, beszorultok a szálláshelyre, van-e elég hely elütni valamivel az időt? A vendéglátók figyelmessége, a tisztaság, az apróságok mind-mind fontos szempontok. Megírunk mindent, hogy a nagy kínálatból a legjobbak mellett tudjatok dönteni. Check-in to check-out tesztek következnek, cenzúra nélkül.

 

Múlt század eleji vagy talán régebbi nagypolgári ház, amely ha a Budapesten a Sváb-hegyen állna, fel sem tűnne a szomszédos épületek között. Tiszafüreden, a korábbi főút mellett azonban legalább annyira kilóg a kaotikus épített környezetből, mintha nádtetős vályogházat látnánk a XII. kerületben a villák közt. A generációkon keresztül orvos család kezében lévő, de a közelmúltig elég lepusztult házat pár éve egy fiatal orvos házaspár vásárolta meg azzal a kifejezett céllal, hogy menő apartmant varázsolnak belőle. A külső és belső felújítás után egy gyönyörű, az átlag apartmanon túlmutató, sokszobás, kertes álom lett belőle. Kíváncsiak lettetek? Szerintetek sikerült nekik megcsinálni az álomapartmant? Naná!

Péntek késő este érkeztem, a vendéglátók kitartottak, megvártak a bőven este 8 utáni érkezésig (plusz pont beírva… :).

Gyors bemutatkozás, ismerkedés után körbevezettek az apartmanházban. Nem klasszikus házakból vagy külön lakóegységekből áll a több apartman, hanem egy nagy közös előtérből nyílnak a szoba-fürdőszoba suite-ek (mindegyikben van mini kávé/tea bekészítés, ahogy 4* felett a szállodákban, egyikben pedig kisebb konyhasarok is beéíptésre került).

Négyből lehet választani, az egyikhez tartozik egy hálófülke (gyerekeknek, nem együtt alvó családtagoknak). Minden szobában franciaágy, amely azonban nem húzható szét, így azok is együtt alszanak, akik erre előre nem gondoltak. Én most egyedül érkeztem, enyém volt a teljes 160 cm-es ágyszélesség. A paplanok és a párnák a profi szálloda ellátótól, a Napfény paplantól vannak, nagyon jó minőségűek, az ágy megvetése megfelel egy 4*-os szálloda színvonalának. Tv, rengeteg csatorna és wifi természetesen van és a közös előtérben olvasnivalót is találunk a polcokon.

A fürdőszobák zuhanyzósak, jól felszereltek, világosak. Jár a nagyon jó minőségű frottír törölköző kéztörlő és kádkilépő. Ötletesek a ház korábbi életéből származó, új funkciót kapott elemek, mint pl a régi ablakkeretből kialakított fürdőszoba tükör.

Az ágyba zuhanás és az alvás jól ment, reggel túl is aludtam magam. Tökéletes pihenés volt.

A konyhában a kávé, tea vagy a reggeli elkészítése gyerekjáték, van minden: kávéfőző (rendes babkávés-darálós-főzős – újabb plusz pont, mert a kapszulások még újrhasznosítással is borzasztóan környezetszennyezők), mikro, toast sütő. Akár a belső kerti teraszra is kiülhetünk (én most nem, esett az eső), de maradhatunk a nagy étkezőben.

A vendéglátók az érkezéskor és a távozáskor is rettentően kedvesek és segítőkészek voltak. Minden kérdésre tudtak válaszolni, szívesen segítettek program keresésben. Képben voltak az aktuális tiszafüredi és tisza-tavi rendezvényekkel, fesztiválokkal kapcsolatban. (Épp zajlott a TÓMÉK nevű rendezvény Tiszafüreden, de a szombati napon nem jött össze a várt nézőszám, hogy a jobb helyek kinyissanak, a már ismert szabadstrandi pizzáról meg inkább lemondtam. A fellépők rendben voltak, csak a buli hangulat maradt el).

 

Amit “legjobban”: a felújított mid-century modern fotelekkel berendezett olvasósarok… Imádjuk!

Ami bevállalós: a lakkozott halszálka parketta és a gyönyörű burkolatok a fürdőkben. Ezen mindenki más spórolt volna…

 

Kiknek ajánljuk:

… ha szobát vesztek ki: párok vagy nagyon jó barátok, max egy gyerekkel (extra hálófülkés suite)

… ha egész házat veszitek ki: akár nagyobb baráti társaság vagy nagy család közös nyaralása esetén ideális, sőt tökéletes!

 

🙂

 • gyönyörű épület, gyönyörű lakberendezés, gyönyörű kert
 • tiszta, gondozott, áttekinthető
 • mindenhez nagyon közel van (pl. termálstrand kb 80 méter)
 • nagyon felkészült, nyelveket beszélő, roppant kedves és rutinos vendáglátók
 • nagyon jót fogtok aludni: szuper matracok (ó a jó alvás…!), top minőségű ágynemű és huzat, tökéletes sötétítési lehetőség
 • wifi, kábel TV, légkondi (légcsatornás, nem beltéri split-es !)
 • minden szobában “sürgősségi konyhasarok” + hatalmas és jól felszerelt közös konyha + nagy és világos étkező
 • apró figyelmességek felnőtteknek (BT fejlhallgató minden szobában!) és gyerekeknek (mini konyha, játékok)
 • kávé, tea, nasi bekészítés, kérhető reggeli bekészítés (reggeli kosár)

 

🙁

 • ha nem az egész házat foglalja valaki, csak szobát, akkor egy átlag szállodánál közelebbi szomszédai lesznek. Nem túlzóan kényelmetlen, de ezt figyelembe kell venni a foglalásnál (esetleg ha nincs teltház, távolabbi szobát kérni a már foglalttól)
 • a “king bed” nem húzható szét, együtt alvás van, nincs mese. Ha baráti társaságok mennek, reméljük nagyon jó barátok… 🙂
 • a wc a fürdőszobában van (hasonlóan, mint egy szállodában)
 • a konyhán közösködés nem jön be (hűtő, főzés), ha a házat nem egy csapat veszi ki
 • közepesen gyermekbarát, ha nem az egész házat vesszük ki, akadhatnak gondok a szomszédokkal a közös helységek miatt
 • nem kutyabarát
 • olykor forgalmas főút a ház előtt

Itt találjátok a Villa Lenkát.

Címkék:
 • Tiszafüred