Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Télűző programok a Tisza-tónál

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. február 21.
Télűző programok a Tisza-tónál

Tavaszváró programok a Tisza-tónál

Már alig várjuk a jó időt, hogy ismét neki vágjunk a tavaszi Tisza-tavat felfedezni, de addig is meglátogatjuk azokat a programokat, amik már a tavasz hírnökei is lehetnek. A Hortobágyon már februárban érdekes és tartalmas programokkal várják az érdeklődőket. Karcagon Hungarikum fesztivál lesz, ahol este fellép a Parno Graszt, Kunmadarason pedig katonai szerepjátékot szerveznek a reptér területén.

Nyitott istállók napja a Hortobágyon

A Mátai Ménes istállói, a szatmáritelki juhhodályok és a Pusztai Állatpark állattartó hodályai kitárják kapuikat a látogatók előtt. 2024. február 24-25 között az állataikat gondozó pásztorok és állatgondozók vezetésével ismerkedhetnek meg a látogatók a téli Hortobágy legifjabb jövevényeivel, az idei csikókkal, racka bárányokkal, mangalica malacokkal, valamint napos csibékkel, kis kacsákkal és libákkal, kecskegidákkal és szamár csacsikkal.

Az esemény központi helyszíne, a túrák kiindulási és érkezési pontja a Hortobágyi Csárda, ami ekkor nyitja meg kapuit ismét vendégei előtt a 2024. évben, s csendül föl falai között a cigányzene.

A programok 3 helyszínen fognak zajlanak majd, a Pusztai Állatparkban, a Mártai Ménesben és a nemzeti park racka állományának telelő területén. A helyszínekhez csikónéző fogat és báránynéző busz indul a Hortobágyi Csárda előtti parkolóból, míg a Pusztai Állatparkba egyénileg, saját autóval, vagy közel 1,5 km-es sétával van lehetőség eljutni.

További információ: Nyitott istállók napja – Hortobágy,Máta – Welovetiszato

 

Hungarikum Fesztivál Karcagon

Karcagon mindenki megmutathatja, hogy övé a legfinomabb kolbász 2024. február 24-én a Városi Sportcsarnoknál. A rendezvény során előadásokat, hagyományteremtő, hagyományőrző programokat szerveznek.

A Hungarikum Fesztivál Magyarországon egy különleges esemény, ahol a hazai értékeket, hagyományokat és kincseket ünneplik. A fesztivál során bemutatják a hungarikumokat, amelyek a magyar kultúra és örökség részét képezik. A rendezvényen számos program, kiállítás és vásár várja az érdeklődőket.

Sasnap Hortobágy Halastón

A program során a jelentkezők eljuthatnak olyan helyekre, ahol a sasok nagy eséllyel kerülnek szem elé napközben. Állványos távcsővel kis szerencsével megfigyelhetik őket, és bepillantást nyerhetnek rövid időre viselkedésükbe, táplálkozási szokásaikba is.
Mindamellett természetesen a halastavak téli élővilágával is megismerkedhetnek a halastóhoz kilátogatók.

További információ: Sasnap Hortobágy Halastón – Welovetiszato

Katonai szerepjáték Kunmadarason

Magyarország Airsoft közössége, a dogtag.hu egy katonai szerepjátékot szervez A Kunmadarasi Reptéren február 24-én.

Az airsoft vagy softair szó egy, 6 vagy 8 mm átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló gömblövedéket kilövő, „alacsony” energiájú légfegyverekkel játszott hobbi-sport gyűjtőneve.

Fő irányzata egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán. Cél egy adott feladat teljesítése, ami lehet pl. terület elfoglalása, valamilyen céltárgy megszerzése, fontos személy útvonalon való végigkísérése stb. A gömblövedékek nem hagynak festéknyomot, így az eltalált játékosnak kell a találatot jeleznie. Az airsoft tehát a résztvevők becsületességén, korrektségén alapszik – inkább komoly hobbi, mint versenysport.”

További információ: Katonai szerepjáték Kunmadarason – Sztálingrád – Welovetiszato

airsoft