Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Programajánló Tiszafüreden és Egerben február 2. hétvégéjén

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. február 8.
Programajánló Tiszafüreden és Egerben február 2. hétvégéjén

Koribuli, szaunaszeánsz, koncert és farsangi gyermekkoncert vár a Tisza-tóra látogatókra

Egyre több program vár hétvégente a Tisza-tóhoz látogatókra. A február a farsangozás és a disznótorozás jegyében fog eltelni, de ahogy kivirul az idő, egyre több szabadtéri programlehetőség is lesz a Tisza-tónál is. Addig is érdemes kihasználni a már csak ezen a hétvégén nyitva tartó koripályát Tiszafüreden, vagy beiktatni egy fürdőzést szaunaszeánsszal egybekötve Berekfürdőn.

Programajánló 1# – Ingyenes farsangi gyermekkoncert, jelmezverseny és farsangi álarc készítés Tiszafüreden

A Nemzeti Kulturális Alap pályázatának köszönhetően idén három ingyenesen látogatható farsangi élő zenés mulatsággal indítja az évet a Csimota Zenekar.

A farsang jegyében ingyenes gyermekkoncert lesz Tiszafüreden a CSIMOTA ZENEKAR közreműködésével, valamint a koncert közben jelmezes felvonulást és szépségversenyt is tartanak. A rendezvénynek  a tiszafüredi Kovács Pál Művelődési Központ ad helyet február 10-én szombaton. A rendezvény ingyenesen látogatható.

“Végre itt a Farsang! Lesz-e vajon fals hang? Derítsd ki magad, februári 10-i koncertünkön, Tiszafüreden!”

Kapunyitás: 9:30
Koncertkezdés: 10:00

A rendezvény ideje alatt farsangi kézműves foglalkozás, babasarok, ördöglakatok, asztali és logikai játékok várják az érdeklődőket.

Ott a helyed, ha:

🎭 Szereted a maskarás bulikat!
🐸 Még nem kóstoltál rántott békacombot!
🐍 Kíváncsi vagy miért akar rétes lenni a kígyó.
🥁 Te is szívesen kipróbálnál néhány csörgő-zörgő hangszert.
🎤 Szeretsz énekelni, táncolni.

Szombaton 10 órától a Tiszafüredi Városi Könyvtárban pedig tollakkal éksített farsangi álarc készítése is lesz.

Programajánló 2# – Pálya búcsúztató kori buli Tiszafüreden

A Főtéren megnyílt műjégpálya 200 négyzetméteren már csak ezen a hétvégén a korcsolyázni vágyókat Tiszafüreden. A Tiszafüredi Műjégpálya pénteken 15 órától este 8 óráig, szombaton délelőtt 10 órától este 9 óráig, vasárnap pedig délután 2 órától este 6 óráig várja az érdeklődőket. A nyitvatartási időben büfével is várják a látogatókat, akiknek korlátozott számban korcsolyát is tudnak biztosítani.

Szombat délután pálya búcsúztató kori buli is lesz, melyre a belépés ingyenes.

Programajánló 3# – 30Y_X lemezbemutató koncert Egerben a Broadway Monkeyban!

A 30Y mint alkotói közösség nem bír alkotói módszertannal. Nincs bevált eszköztáruk, nincsenek rutinból működő körök, felül bedobják a témát, alul kiesik a 30Y dal. Mindegyik lemezükért le kellett menni a bányába, de talán ilyen mély és szövevényes bányajáratokban nem jártak eddig még. Ennyi megértés és meg nem értés, ennyi kétség nem kísérte az alkotást, a magukra és egymásra tekintésnek ennyi új perspektívája nem jött még elő, nem tártak fel ennyi sebet, örömöt, kétséget, indulatot maguk és a másik előtt sem. Az őket körbevevő világ se költözött még ennyire a bőrük alá, nem volt ekkora sötétség és nem voltak talán így együtt még ennyire dühösek, tehetetlenek, kiszolgáltatottak.

A 30Y úgy van, hogy huszonhárom éve él együtt pont ez a négy ember. A történetünk hosszú és szövevényes, és mint minden jó történet, érdekes… Az X, az Ő X-ük erről beszél.

A 30Y tizedik stúdióalbuma 2023. december 1-jén jelent meg, a címe X – https://bfan.link/30y-x

Jegyvásárlás:

https://tixa.hu/30y-eger-2024

early bird: 4500 Ft.
elővételben: 5500 Ft.
normál: 6000 Ft.

Programajánló 4# – Szaunaszeánsz Berekfürdőn

A szauna szeánsz a jó hangulat és a jó közérzet “szellemét” idézi meg a száraz-, illetve gőz szaunában. Minden szauna szeánsz ideje alatt a szaunamester bent tartózkodik a vendégekkel a szaunában, fokozatosan hevíti fel a kabint az aromás ráöntésekkel a kályhára, ezzel garantálva a vendégek aklimatizálódását. Igyekszik személyre szabott ventilációt biztosítani, a vendégek körül szaunazászlója és törölközője segítségével kavarja a forró levegőt.

Ezen kívül a szaunamester igyekszik minden, a szaunázást érintő kérdések megválaszolására illetve felügyeli a szaunarészleget és ellenőrzi, hogy minden vendég betartsa a helyes-, és higiénikus szaunázás szabályait. A Szauna Szeánszok abban is különböznek a hagyományos szaunázástól, hogy a szaunamesternek köszönhetően társalgás, viccelődés folyik a Szauna Szeánszokon. Az egymást követő programok egyre erőteljesebbek.

Egy-egy program időtartama maximum 12-15 perc, de bárki aki úgy érzi elég volt számára, nyugodtan elhagyhatja a szaunát. Ezt követi a lehűlés, majd pihenés, relaxáció. A programra a Berekfürdői Gyógyfürdő pénztárában regisztrálni szükséges.