Welovetiszato
Welovetiszato

Programajánló szeptember 25-27. hétvégére

bcsheinz
·
2020. szeptember 22.
Programajánló szeptember 25-27. hétvégére

Szeptember programajánló: Nem biztos, hogy remek idő lesz a Tisza-tónál, de program bőven akad

Szeptember, iskolakezdés, hét közben szinte kiürül a Tisza-tó, de a lenti programajánló alapján hétvégén lesz mit csinálni. 🙂

Péntek a Hortobágyon

Pénteken este ismét csillagnézős séta lesz a Hortobágyi Vadasparkban, reméljük felhő nem lesz. Azt tudtátok, hogy a nemzeti park területe egyben Csillagoségbolt-park is? Annyira alacsony a fényszennyezés, hogy itt tényleg milliárdnyi csillag közül választhattok feltekintve az égre (ha éppen E.T-t keresitek).

Szombat a Tisza-tónál – szeptember programajánló legjobb nap!

Az egyik legjobban várt program Tiszafüreden lesz a kutyások legnagyobb örömére. A 9. Országos Leonbergi Találkozó nem csak a fajta szerelmeseinek, de minden kutyásnak és kutyát szerető embernek izgalmas program lesz. A helyszín ezúttal a Mancsos Pancsoló kutyastrand, a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

A sportosabbakra viszont egy (majdnem) maratoni SUP túra vár a poroszlói SUPBázis szervezésében. A 22 km-es túra az Óhalászi-szigetig és vissza nem kezdőknek való, de ismerve az utat, hatalmas élmény lesz!

A Hortobágyon több madárnézős program is lesz, be lehet kapcsolódni a darvak megfigyelésébe, a halastavi kisvasúttal pedig a Kondás-tavánál érkező és távozó madarakat lehet megfigyelni. Mindkét program amatőröknek és profiknak is ajánlott, a nemzeti park túravezetésében eddig még nem csalódtunk.

Vasárnap

Akár egész nap is kirándulhatunk, de a Hortobágyon most is lesz darules. Az éjszakázó helyeikre húzó darvak megtekintésére kisvonattal viszik a vendégeket. A program a Halászbárka Fogadóközpontban (Hortobágy-Halastó; 33-as főút 67. km-nél letérve Hortobágy-Halastó irányába) a 2018-ban készült „Darumadár fenn az égen” film vetítésével indul, melyet egy, a darvakról szóló rövid tájékoztató követ. Ezt követően indul a terepi program. Kiutazás a kisvonattal a Kondás-tóig (menetidő kb. 30 perc), ahol az éjszakázásra gyülekező darvak esti behúzását tekintik meg szakvezetővel, majd visszaindulás a kisvonattal.

 

Fortepan collab: 80 éves terv vált valóra 45 éve Kiskörén

Ma van!

Nincsenek mai programok.

Programnaptár

2024május

h
k
sz
cs
p
sz
v
29
30
1
2
3
4
4
5
21
22
23
24
27
28
29
30
31
3
4
5
6
7
8
9
heti program
Címkék: