Welovetiszato
Welovetiszato

Programajánló február első hétvégéjére

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. január 31.
Programajánló február első hétvégéjére

5 hétvégi programajánló a Tisza-tónál és Egerben

2 egri, 2 tiszafüredi és egy karcagi programot ajánlunk február első hétvégéje a Tisza-tónál és a környéken. Ebből 3 kinti program, de egyelőre úgy tűnik, hogy az időjósok kellemes időjárást jövendölnek hétvégére. A benti programok Egerben lesznek, bábszínház és filmfesztivál ajánlót hoztunk Heves vármegye központjából.

Programajánló #1 – Jégfarsang – Tiszafüredi Jégpálya

A Főtéren megnyílt műjégpálya 200 négyzetméteren várja a korcsolyázni vágyókat Tiszafüreden. A Tiszafüredi Műjégpálya a hét minden napján nyitva van: hétfőtől csütörtökig 15 és 19 óra között, pénteken 15 órától este 8 óráig, szombaton délelőtt 10 órától este 9 óráig, vasárnap pedig délután 2 órától este 6 óráig várja az érdeklődőket. A nyitvatartási időben büfével is várják a látogatókat, akiknek korlátozott számban korcsolyát is tudnak biztosítani.

2024. február 2-án szombaton délelőtt korcsolya oktatást, csúszka kurzust tartanak, este pedig buli várja az érdeklődőket, valamint ezen a napon Jégfarsang is lesz.

Jégfarsang a Tiszafüredi Műjégpályán – Welovetiszato

Programajánló #2 – Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Az előző 2 év sikere után Eger is bekapcsolódik a jubileumi, 10. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjába
A pesti rendezvény a Mamutban 2024. január 27. és február 04. között, 70 filmmel, több mint 200 vetítéssel, 50 alkotóval és 25 nemzetközi zsűritaggal indítja a Dokumentumfilm Fesztivált, amely a világ legrangosabb dokumentumfilmjeinek egyetlen nemzetközi verseny fesztiválja Magyarországon.

A filmvetítések után beszélgetésekre kerül sor. Helyszín: az egri Uránia Mozi és Rendezvényközpont

Filmfesztivál program ízelítő:

Péntek 02.02. 17:30 – La Singla, a flamenco-királynő rejtélye

Antonia Singla, aki 17 évesen forradalmasította a flamenco világát, Barcelona külvárosában született cigánylány. A tükör előtt kezdett el táncolni. A kislány születése után nem sokkal megsüketült, s úgy tanult meg táncolni, hogy nem hallotta a zenét. Tekintetében valami tragikus dolog rejlik, lénye olyan szenvedélyt sugároz, amely messze túlmutat a táncon. Felfigyeltek rá, a művészvilág segíteni próbálta, 30 éves korában azonban nyomtalanul eltűnt a színpadról. Ötven évvel később egy fiatal nő talál Antoniáról néhány régi archív anyagot, amely lenyűgözi őt. Kutatni kezd, amelynek során kiderül, hogy La Singla nagy sikereket aratott Németországban, ahol a világ legjobb flamenco táncosának tartották.

További információ: Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (visiteger.com)

Programajánló #3 – Pom-pom meséi – Farsangi különkiadás a Harlekin Bábszínházban

Csukás István varázslatos, meglepetésekben és izgalmakban gazdag meséit Szűcs Réka és Zádori Szilárd alkalmazza bábszínpadra sok-sok zenével és vidámsággal február 3-án 16 órától az egri Harlekin Bábszínházban.

“Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt…”

További információ: Pom-pom meséi – Farsangi különkiadás (visiteger.com)

Programajánló #4 – Téli túra a Tisza-tó titokzatos mocsárvilágában

A hagyományokhoz híven idén is megkezdte a Tisza-tavi túra Tutajossal a téli gyalogtúrákat, ameddig az időjárás és vízállás engedi.

A 7 kilométeres téli túra ritka területen, a Tisza-tó lecsapolt mocsárvilágába vezet. Ilyen lecsapolt tó nincs másik ezen a kontinensen, így ezek a túrák is egyediek. A nyáron víz alatt lévő természet most télen gyönyörűen bepillantást enged mindenbe, többek között láthatóvá válnak vidra- és hódvárak ebben az évszakban, valamint a vadak által bejárt ösvények és csapások, melyek nyáron kevésbé láthatóak.

A túraútvonal nem nehéz terep, de nem is könnyű, ahhoz viszont pont elég, hogy az elgémberedett zsigereket megmozgassa. A túra során a túravezető gazdag ismeretanyagot ad át a mocsaras élővilágról, megismerteti a résztvevőket a menedékhely-építéssel, tűzrakással, tájolással, ehető növényekkel. A csoport a vaddisznók és őzek nyomában fog járni, vadak által kijárt ösvényeken és megtudhatják hogyan készítik vackukat és hol alszanak az állatok, mely madarak maradtak a tavon, és hol rejtőznek, hol gyülekeznek.

A túrák minden hétvégén, szombat és vasárnap reggel 9-10.00-től, 12.00- 13.00-óráig kerülnek megrendezésre.

A túrákat a szervező előzetes egyeztetés alapján indítja, akár 2 főnek is. Ilyen esetben viszont van egy alap díj, ami 6 főig 18.000-Ft, 6 fő felett 3.000-Ft/fő.

Jelentkezni a +36 20 9518 823-as telefonszámon lehet.

További információ: Programajánló – Téli túra a Tisza-tó rejtélyes részein – Welovetiszato

Programajánló 5# – Éjszakai Fürdőzés Karcagon

Néhány éve ritkaságnak számítottak, de ma már sok termálfürdőben havi vagy heti rendszerességgel tartanak éjszakai fürdőzést. Azért népszerű ez a program  télen, mert a fürdők ilyenkor nyugisabbak és csendesebbek, valamint hangulatosabbak, mint napközben vagy nyáron.

Karcagon az Akácliget Fürdőben 2024. február 2-án tartanak éjszakai fürdőzést a kültéri gyógymedencében. Belépés 22:00 óráig, zárás: 24:00 órakor.

Ma van!

Nincsenek mai programok.

Programnaptár

2024július

h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
5
15
16
17
18
22
23
24
25
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
heti program