Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Programajánló a szeptember 18-20 hétvégére

bcsheinz
·
2020. szeptember 15.
Programajánló a szeptember 18-20 hétvégére

Nyár már nem lesz, de egy kora őszi, kellemes hétvégének nézünk elébe sok napsütéssel és még mindig meleg Tisza-tóval.

Menjünk a Hortobágyra!

Valószínűleg kevesen tudják, hogy a héten van a Magyar Nemzeti Parkok hete. A Hortobágyi Nemzeti Park is rengeteg programot szervez, érdemes becsatlakozni. Pénteken délután 17.00 órakor indul a naplemente kerékpártúra a Hortobágyi Vadasparkban. Egyéni látogatóként lehet becsatlakozni a programba, ahogy másnap, szombat hajnalban is a darulesre. Korán kell kelni, mert reggel 6-kor van találkozó a HNP látogatóközpontjánál, de gyönyörű idő lesz és az impozáns madarak látványa miatt biztosan megéri a korai kávét. Vasárnap reggel már nem kell annyira korán ébredni, hogy elmenjünk a park szervezésében a Mesél a múlt programra a Meggyes csárdához. Az egyik legnépszerűbb, kellemes sétával összekötött program, családoknak kifejezetten ajánlott!

Szombaton egyébként egész napos program is lesz, most rendezik meg az éves szokásos Gulyásversenyt és Pásztortalálkozót, immáron 24. alkalommal. Rengeteg jó program, klasszikus ételek és barátságos emberek várnak.

 

Szálljunk vízre a Tisza-tavon!

A leglátványosabb és egyben legkevésbé aktív programnak a II. Tisza-tavi Évadzáró Hajós felvonulás lesz Abádszalókon. Mind a vízről, mind a partról nézve érdekes lesz a rengeteg hajó. A felvonulást legjobban a IV-es öblítőcsatorna hídjáról lehet megnézni, pont alatta fognak elhúzni a hajók. Várhatóan százas nagyságrendű résztvevő lesz, szóval legalább egy-másfél órás programra készüljünk.

Sokkal csendesebb és környezetkímélőbb program lesz Sarudon, ahol kalóz vitorlásverseny lesz. A szép időben a fehér vitorlák nagyon jó fotóstémát adnak, szóval aki klassz képeket akar készíteni, rajta! De persze csatlakozni is lehet a vitorlázókhoz!

A legjobb és legsportosabb vízi program azonban Poroszlón lesz. A SUPBázis és a SUPShop közös SUP Teszt Nap programot szervez, ahol rengeteg deszkát ki lehet próbálni, tanácsot lehet kérni a vásárláshoz és meg lehet ismerni a Tisza-tó vagy az ország legjobb SUP-osait. A rendezvényre a nagy érdeklődés miatt előzetes egyeztetés után érdemes becsekkolni!

 

Ha nem kell a természet…

Kunmadarason szezonzáró gyorsulási verseny lesz a régi orosz reptéren. Az egész napos programban rengeteg futam, kiállítás, gyerekprogram és nyereményjáték lesz. A részletes program itt.