Európai Madármegfigyelő Napok – Hortobágy

Időpont: 2019. 10. 05.
08:00 - 12:00
Helyszín: Hortobágyi Halas-tavak - Hortobágy
Belépődíj: Ingyenes

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 5-6-én kerül sor.

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatnak meg és csábíthatnak ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Akkor is részt vehet a madármegfigyelésben, ha nem kíván szervezett túrához csatlakozni. Számlálja meg kertje madarait, sétáljon a közeli parkban és erdőben barátaival, családtagjaival, és juttassa el MME felé észlelési eredményeit, így egyéni részvételével is hozzájárulhat Magyarország sikeres részvételéhez!

Több szervezet helyszín közül a nagykörűi túra:

Időpont: Október 5. szombat: 8:00 -tól igény szerinti időpontig
Találkozó helyszíne: Hortobágyi Halastó vasútállomás
Program: halastavi túra, teleszkópos madármegfigyelés
További információ: Balla Dániel – 30/681-6635

Térkép betöltése...

Jövőbeli események

  • Nincs esemény ezen a helyszínen